Zorg op afstand voor alle SAG gezondheidscentra in Amsterdam

Array
Pieter Jeekel van TeleMC en huisarts Bas Joenje van het SAG  gezondheidscentrum Haveneiland bij een net gemaakte huidfoto.

Pieter Jeekel van TeleMC en huisarts Bas Joenje van het SAG gezondheidscentrum Haveneiland bij een net gemaakte huidfoto.

Samenwerking Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra en TeleMC.
Vanaf vandaag werken alle centra van de Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG) met teledermatologie via TeleMC. Vijf jaar geleden is men hier op enkele locaties mee gestart, nu is dit voor alle gezondheidscentra gerealiseerd. Hiermee kunnen huisartsen huidfoto’s die ze in hun praktijk hebben gemaakt via een beveiligde internetverbinding voorleggen aan specialisten van drie Amsterdamse ziekenhuizen. Door het beoordelen van deze foto’s op afstand, hoeven de meeste patienten niet naar het ziekenhuis.

SAG heeft dertien professionele gezondheidscentra en twee dependances in Amsterdam. In 2011 beantwoorden naar verwachting alle Amsterdamse ziekenhuizen teleconsulten van huisartsen.

Wat is teleconsultatie?
Teleconsultatie is een medische dienst waarbij artsen via een beveiligde internetverbinding medisch specialisten kunnen raadplegen. De huisarts kan huidfoto’s, hartfilms, longfuncties en oogfoto’s op deze manier met de specialist bespreken. De specialist kan snel (meestal binnen 24 uur) antwoorden met een diagnose en behandeladvies. Dit verkort de wachttijd voor de patient en bespaart reistijd; bij ruim 75% van de teleconsultatie aanvragen bespaart het de patient een gang naar het ziekenhuis.

Bron: Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen