Proefschrift van Jolien de Jager met 25e Dr. F. Gerritzen-prijs voor diabetesonderzoek bekroond

Array

Gisteravond werd voor de 25e keer de prestigieuze dr. F. Gerritzen-prijs uitgereikt. Deze prijs is om erkenning te verlenen aan nationale wetenschappelijke activiteiten op het gebied van diabetes mellitus. De uitreiking vond plaats tijdens de wetenschappelijke vergadering voor Diabetes Onderzoek (NVDO) in het Bilderberg hotel te Oosterbeek.

Winnaar en genomineerden
De winnaar van de 25e Prof. dr. F. Gerritzen-prijs is dr. Jolien de Jager uit het Academisch Medisch Centrum Maastricht. Haar proefschrift, getiteld: ‘The effects of metformin on metabolism and cardiovascular disease in type 2 diabetes’, is een vervolg op de HOME studie en draagt bij tot beter inzicht bij het gebruik van metformine.

De jury bestond uit prof. dr. C.J. Tack, internist-endocrinoloog (voorzitter), prof. dr. J.B.L. Hoekstra, internist- endocrinoloog, prof. dr. F.J. Snoek, klinisch psycholoog, prof. dr. J.A. Romijn, internist-endocrinoloog en prof. dr. H.J. Bilo, intenist-nefroloog.

De overige genomineerden waren dr. Sanne Swinnen (AMC) met haar proefschrift: ‘A tale of two insulins – Understanding basal insulin therapy in type 2 diabetes’ en dr. Maarten Rijpert (UMCU) met zijn proefschrift: ‘A Nationwide follow-up study of children of women with Type 1 Diabetes Mellitus’.De dr. F. Gerritzen-prijs is een initiatief van sanofi-aventis en wordt jaarlijks toegekend aan een recent gepromoveerde onderzoeker die klinisch onderzoek heeft gedaan op het gebied van diabetes mellitus. De prijs bestaat uit de bronzen dr. F. Gerritzen-penning, een oorkonde en vijfduizend euro voor de winnaar en vijfhonderd euro voor de overige genomineerden.

Over dr. F. Gerritzen
Dr. F. Gerritzen is in 1945 een van de oprichters van de Nederlandse Vereniging voor Suikerziekten (NVS), nu de Diabetes Vereniging Nederland. In 1949 wordt de International Diabetes Federation (IDF) opgericht, waarvan hij de eerste secretaris-penningmeester is. Onder zijn leiding wordt in 1952 in Leiden het eerste congres van de IDF georganiseerd. Als Medisch Adviseur van de NVS zet hij zich in voor de maatschappelijke acceptatie van mensen met diabetes.

Bron: sanofi-aventis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen