Tuchtzaak tegen huisarts Heemstede

Array

Huisarts Frank R. uit Heemstede, waar al enige tijd geruchten over gingen, moet binnenkort voor het Medisch Tuchtcollege verschijnen op verdenking van seksuele intimidatie van acht vrouwelijke patienten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft dit nu bevestigd. De zaak moet nog worden getoetst door het Regionaal Tuchtcollege. Tot die tijd mag de arts zijn beroep nog wel blijven uitoefenen.

Acht vrouwen hebben een klacht ingediend tegen een huisarts uit Heemstede. Die klachten worden momenteel onderzocht door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

De inspectie heeft meldingen van negen vrouwen onderzocht . De vrouwen geven aan dat zij zich door de seksueel getinte uitingen en gedragingen van deze huisarts in hun persoonlijke integriteit bedreigd hebben gevoeld en dat zij zich niet veilig meer voelden bij hun huisarts,” zo meldt een woordvoerder van de IGZ. Een van de vrouwen heeft haar klacht, om nog onduidelijke redenen ingetrokken.

Gezien de hoeveelheid meldingen van dezelfde aard heeft de inspectie besloten het handelen van de arts te laten toetsen door het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Dit tuchtcollege zal de meldingen beoordelen en indien noodzakelijk een maatregel opleggen. In de tussentijd mag de huisarts zij praktijk gewoon uit blijven voeren, mits hij in die tijd niet nog meer onaangepast gedrag vertoont. De IGZ is met de huisarts in gesprek over een verbetertraject.

De huisarts in kwestie geeft aan zich totaal niet te herkennen in de klachten. Vanwege zijn beroepsgeheim kan hij niet verder op de zaak ingaan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen