Huisartsenpost Wijchen verdwijnt

Array

De huisartsenpost in Wijchen verdwijnt volgend jaar. Dat besluit heeft de Centrale Huisartsenpost Nijmegen (CHN) genomen. Directeur Marion Borghuis van de CHN stelt dat met name de economische crisis voortzetting van de post onmogelijk maakt. De post is gevestigd in een portacabin aan de Beuningsesteeg in Woezik die tot 1 januari 2012 wordt gedoogd. Er waren verhuisplannen naar een nieuw te bouwen pand aan de Beuningsesteeg, maar die nieuwbouw door Talis is nooit van de grond gekomen.

Volgens Borghuis zijn er meerdere overwegingen voor sluiting van de CHN-post in Wijchen. Dan gaat het om zorgverzekeraars die niet willen investeren, gemeenten die moeten bezuinigen en de hand op de knip houden en de omstandigheid dat de hoofdpost in Nijmegen binnen een half uur bereikbaar is voor 90 procent van de mensen in het verzorgingsgebied. De post bedient mensen uit de gemeenten Wijchen, Beuningen, Druten en Grave. Gesprekken met die gemeenten om te kijken of zij de post (eventueel met geld ter overbrugging) in de lucht konden houden, leverden volgens Borghuis geen resultaat op. Dat is volgens haar echter niet doorslaggevend geweest voor de sluiting.

Landelijk geldt de norm dat mensen binnen 30 minuten bij een huisartsenpost moeten kunnen komen. Een positief oordeel van de clientenraad over de sluiting heeft volgens haar zwaar meegewogen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen