Sittardse huisartsen verliezen kort geding van verzekeraar

Array

In Midden-Limburg en de Westelijke Mijnstreek werken de huisartsen samen voor de ketenzorg aan diabeteszorg in BV’s met de namen Meditta en Meditta Zorg. Zij hebben een contract gesloten voor hun keten-DBC met de prominente zorgverzekeraar. Dat is aldaar CZ.

Zij wilden via een kort geding Achmea dwingen zich te conformeren aan de met CZ reeds overeengekomen kwaliteit, omvang, prijs en registratiemethodiek. De rechter heeft op 15 november hun eis NIET gehonoreerd. Ook mogen zij NIET aan hun diabetespatienten meedelen dat Achmea goede zorg of losse onderdelen daarvan niet of niet altijd vergoedt. Tot zover dit bericht.

Op 15 december start de volgende Julius Masterclass Geïntegreerde Eerstelijn. De Masterclass bestaat uit dertien colleges, alle op de woensdag, van 15.00-19.00 uur. De laatste jaren ondergaat de geïntegreerde eerstelijnszorg grote veranderingen. Een daarvan is het aanhalen van de relaties met preventie van chronische aandoeningen, met de eerstelijns GGZ zoals Indigo en met sociale groepen in de wijk. Wilt u aan deze Masterclass deelnemen? Surf dan naar www.unitzorginnovatie.nl en klik door op ‘Masterclasses’. Fris uw eigen kennis op en deel uw ervaringen met ervaren docenten en collega’s uit andere delen van het land. Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar. Het maximum aantal deelnemers bedraagt zestien. De groepsleiding bestaat uit de ervaren en gedreven docenten dr. Henk van de Steeg en drs. Diek Scholten.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen