Leerstation Zorg en PAT Learning Solutions integreren e-learning en digitale toetsing

0
335

Kwaliteit omhoog en kosten omlaag doordat marktleiders in de zorg een unieke koppeling tussen toetsvragen en digitale leeromgeving maken.

Twee marktleiders
PAT Learning Solutions uit Tilburg heeft haar digitale leeromgeving PulseWeb geïntegreerd met de bibliotheek met kennisitems van Stichting Leerstation Zorg uit Veldhoven. Beide systemen sluiten nu naadloos op elkaar aan. De digitale leeromgeving begeleidt het hele leerproces in meer dan 30 ziekenhuizen en in zorginstellingen in Nederland. Leerstation Zorg construeert, valideert en onderhoudt leermateriaal en stelt dit beschikbaar aan gebruikers in zorg en onderwijs.

Integratie
Voor deelnemers aan de lesprogramma’s betekent  een koppeling met Leerstation Zorg een verbetering. Cursisten hoeven niet steeds te wisselen tussen de leeromgeving en de vragenbibliotheek. Leren wordt daarmee efficienter. Toetsvragen maken is een vak apart en vergt veel tijd. Leerstation Zorg werkt bij de constructie, validatie en het onderhoud van de vragen samen met professionals uit de praktijk. Hierdoor zijn instellingen verzekerd van kwalitatief hoogwaardige vragen. De toetsvragen vormen nu een integraal onderdeel van de elektronische leeromgeving. Voor de ontwikkelaars van leermodules betekent dit tijdswinst en is dit dus kostenverlagend.

De praktijk: efficiency en kwaliteit
Aldus Dian Visser, hoofd opleidingen van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL): “Het MCL heeft nauwe banden met ziekenhuis De Tjongerschans uit Heerenveen en Stichting Klinisch Chemisch Laboratorium en we werken samen met een aantal regionale ROC’s en de Noordelijke Hogeschool. Gesprekken zijn gaande of er ook in de opleiding van verpleegkundigen meer gebruik gemaakt kan worden van de digitale leeromgeving: www.friesleerplein.nl. We hebben bewust gekozen voor PulseWeb en nemen deel aan een netwerkgroep gebruikers in de zorg van dit bedrijf. We kunnen gebruik maken van elkaars modules en hebben zeker belang bij kwalitatief hoogwaardige toetsvragen.

Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking tussen PAT en Leerstation Zorg. Toetsvragen maken is voor ons tijdrovend en ingewikkeld, maar wel noodzakelijk voor de leermodules. Voor ons is het ook belangrijk dat bij de oefentoetsen directe feedback in de vorm van een kennisflits verschijnt. Daardoor leren cursisten sneller. Met deze geïntegreerde omgeving kunnen wij enorme tijdwinst boeken en kwalitatief hoogwaardige leerproducten aanbieden.”

Over Stichting Leerstation Zorg
Stichting Leerstation Zorg borgt de kwaliteit van haar leermateriaal en staat aan de basis voor ontwikkeling van nieuw materiaal. Bij die ontwikkeling wordt primair uitgegaan van de input van deskundigen uit de praktijk. Inmiddels zijn er ca. 6000 kennisvragen beschikbaar over zowel generieke als specialistische onderwerpen. Iedere vraag is voorzien van een ‘kennisflits’ waarbij men direct feedback krijgt over het gegeven antwoord. Daarbij wordt verwezen naar relevante literatuur. Op deze manier zijn de vragen te zien als herbruikbare leerobjecten, die geselecteerd kunnen worden om in een leertraject te gebruiken.

Over PAT Learning Solutions
PAT Learning Solutions helpt haar klanten al 25 jaar met oplossingen voor leren, ontwikkelen en veranderen in organisaties. PulseWeb is een zelf ontwikkelde elektronische omgeving die het hele e-learning en blended learning proces begeleidt. Met de uitgebreide kennis en ervaring rondom leren, adviseert PAT Learning Solutions haar klanten over het effectief en efficient inrichten van leerprocessen.

Bron: Leerstationzorg

Vorig artikelBeademen door een “rietje”
Volgend artikelVPRO Thema: Iedereen depressief
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.