Mike Boddé opent publieksdag Open Mind 2010

Op 11 december 2010 opent Mike Boddé de publieksdag Open Mind in de Amsterdam RAI. Dit is dé publieksdag rondom psychische gezondheid. Hij leest dan voor uit zijn bestseller Pil, een boek over depressie. In 2011 tovert hij zijn boek om tot een muzikale voorstelling. Wilt u nu vast een optreden van Mike Boddé meemaken? Kom dan op 11 december naar Open Mind.

Pil
In Pil doet Boddé op zijn volstrekt authentieke manier verslag van deze gitzwarte periode in zijn leven, waarin ook nog eens zijn broer stierf aan kanker. Een boek over een totaal verlies van zelfcontrole, maar uiteindelijk ook over de helende kracht van humor en de farmaceutische industrie. Een verhaal dat Boddé móést vertellen, voor mensen met een depressie en hun omgeving: ‘Als ik destijds zo’n boek had gehad, zou ik eerder uit die depressie zijn gekomen.’

En als hij die pil niet had gehad, dan had hij, naar eigen zeggen, nu niet zijn boek kunnen presenteren

Van boek naar theater
Tot zijn eigen verbazing is Mike Boddé’s eerste boek Pil een groot succes geworden. Niemand kan de oorspronkelijke toon van de teksten beter treffen dan hijzelf. Vandaar dat het idee ontstond om van Pil een muzikale theatervoorstelling te maken. Boddé speelt de voorstelling in januari 2011 vier keer en vanaf september 2011 volgt een uitgebreide theatertournee.

Publieksdag Open Mind
Op deze publieksdag kunt u praten, luisteren, discussieren, mensen ontmoeten, dingen doen en informatie verzamelen. U kunt uw eigen programma samenstellen uit 24 lezingen en workshops. Een paar voorproefjes:
-    Bent u voor of tegen hulp bij zelfdoding van psychiatrische patienten? Discussieer mee met o.a. twee moeders die hun kind verloren door zelfdoding, psychiaters, politici en het Humanistisch Verbond.
-    Wat gebeurt er in de hersenen bij elektroshocktherapie? Waarom helpen elektrische schokjes bij dwangstoornissen? Psychiaters vertellen hierover.
-    Ooit meegedaan aan een lachworkshop? U krijgt de kans op de publieksdag Open Mind.
-    Iedereen heeft het erover: mindfulness. Een nieuwe hype?
-    De nieuwste trend: cognitieve fitness, move your body, sharpen your brain. Beleef het op de publieksdag.
-    Wilt u de maker spreken van de spraakmakende serie Kijken in de Ziel? Het kan tijdens Open Mind.

De publieksdag is op 11 december van 9.00 tot 16.00 uur in de Amsterdam RAI. Meer informatie en aanmelden: www.psychischegezondheid.nl/openmind. Toegang euro 12,50. Open Mind wordt georganiseerd door het Fonds Psychische Gezondheid, de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), ZonMw en het Landelijk Platform GGz (LPGGz).

Bron: Psychischegezondheid.nl/openmind

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen