Brede oproep voor investeren in mentaal functioneren burgers

Array

Gisteren werd het ‘Manifest voor een breed gedragen inspanning voor geestelijke gezondheid’ aangeboden aan de Directeur-Generaal Curatieve Zorg van het minisiterie van VWS drs. L.A.M van Halder. In het manifest wordt gesteld dat burgers, overheid, instituties en bedrijfsleven gezamenlijk verantwoordelijkheid moeten nemen en acties opzetten voor meer kennis over vergroting van het mentaal kapitaal.

Er wordt in Nederland onvoldoende geïnvesteerd in het mentaal kapitaal van burgers. Dit draagt bij aan schooluitval, krapte op de arbeidsmarkt, (onnodig) ziekteverzuim, maar behelst ook het gevaar van toenemende uitsluiting, onvrede en maatschappelijk onrust. Het ‘Manifest voor een breed gedragen inspanning voor geestelijke gezondheid’, opgesteld door vier GGz-ambassadeurs en geïnitieerd door ZonMw, GGZ Nederland en het Trimbos-instituut pleit voor een omslag.

’s Middags wordt het manifest in Nieuwspoort aan een breder publiek gepresenteerd waarbij onder anderen een reactie wordt gegeven door Marjan ter Avest, directeur van het Landelijk Platform GGZ (LPGGZ) en Pieter Hazekamp, directeur van Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

GGz manifest

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen