Samenwerking Logis.P en McKesson Nederland B.V.

Logis.P koppelt Logis.P DigiDesk FrontOffice met X/Care
Logis.P heeft een koppeling ontwikkeld om op de patiëntenregistratie de X/Care applicatie van McKesson te koppelen aan haar Logis.P DigiDesk oplossing. Hierdoor wordt het mogelijk om vanuit X/Care gebruik te maken van de Logis.P DigiDesk en de daaraan gekoppelde apparatuur voor het lezen van identiteitsdocumenten.

Voordelen
Bij de patiëntenregistratie kan door de koppeling met X/Care gebruik worden gemaakt van gegevens zoals die op het identiteitsdocument van de patiënt staan. Deze gegevens kunnen automatisch worden overgenomen. Het gaat hierbij ondermeer om NAW-gegevens en de pasfoto van de patiënt. Hierdoor verloopt het proces niet alleen sneller, de kans op fouten is ook kleiner. Daardoor wordt de kwaliteit van het registratieproces verbeterd en de patiëntveiligheid verhoogd.

Klantendag
Deze ontwikkeling is afgelopen dinsdag 7 december bekend gemaakt op de goed bezochte Logis.P McKesson Klantendag in het Rivierenland Ziekenhuis te Tiel. De klantendag werd georganiseerd door Logis.P en haar partner Ricoh en had als doel McKesson klanten te informeren over de mogelijkheden van Logis.P patiëntenlogistiek in combinatie met X/Care en Horizon. Naast Logis.P en Ricoh werden er presentaties verzorgd door McKesson en het Rivierenland Ziekenhuis.

Andere ontwikkelingen
Tijdens de klantendag presenteerde Logis.P verder de laatste ontwikkelingen rond RFID patiëntpassen, DigiSocial (ontsluiting van sociale netwerken zoals Twitter), DigiFlow (customer flow management) en DigiCast (narrowcasting en digital signage).
Over Logis.P
Logis.P is ontwikkelaar en leverancier van totaaloplossingen voor patiënten- en informatielogistiek. Logis.P levert onder meer zuilen voor patiëntenregistratie en zelfmelden, wachtrijmanagement en narrowcasting. Logis.P onderscheidt zich van traditionele leveranciers door patiëntvriendelijke open innovatieve oplossingen die optimaal geïntegreerd zijn met ziekenhuisinformatiesystemen van alle gangbare leveranciers. Hierbij vormt Logis.P de verbindende schakel tussen de traditionele ziekenhuisinformatiesystemen en de patiënt door onder meer patiënten zelfservice en patiëntgebonden communicatie.

Bron: Logis.P

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen