Maarten Rook, scheidend voorzitter Raad van Bestuur St. Antonius Ziekenhuis, koninklijk onderscheiden

Array

Maarten Rook is tijdens zijn officiele afscheid als voorzitter Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein op woensdag 8 december 2010 koninklijk onderscheiden. Maarten Rook stond van 2000 tot 2010 aan het roer van het St. Antonius Ziekenhuis, eerst als lid en vervolgens als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Burgemeester Cor de Vos van Nieuwegein hing Maarten Rook tevens namens burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht de versierselen op voor Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Rook kreeg de  hoge onderscheiding voor zijn vele verdiensten op lokaal, regionaal en nationaal niveau. De Vos: “Rook zag als innovatief en visionair denker de meerwaarde van een samenvoeging van het St. Antonius Ziekenhuis met Mesos Medisch Centrum in Utrecht. Met als doel te komen tot een gastvrij topklinisch ziekenhuis. Onder zijn leiding ontwikkelde het St. Antonius Ziekenhuis zich tot het grootste niet-academische opleidingsziekenhuis en groeide het uit tot een van de financieel sterkste ziekenhuizen in Nederland. Door de grote inzet en creatieve werkwijze van Rook is de gezondheidszorg in de regio op een hoger niveau gebracht.” Ook het werk dat Rook heeft verricht voor het nieuwbouwziekenhuis, dat in 2013 wordt betrokken in Leidsche Rijn ter vervanging van de ziekenhuislocaties in Oudenrijn en Overvecht, werd geprezen.
De Vos: “Mede door zijn toedoen heeft het St. Antonius Ziekenhuis voor wat betreft de nieuwbouw een voorbeeldfunctie in het land.” Daarnaast heeft Rook volgens De Vos grote betrokkenheid getoond bij de non-profit sector de afgelopen jaren. “Ondanks zijn drukke en veeleisende baan, bekleedt hij diverse bestuursfuncties in de regio Utrecht waaronder in samenwerkingsverbanden met het UMCU, met verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorginstellingen en de geestelijke gezondheidszorg en maakt hij deel uit van de Raad van Toezicht van de Hogeschool Utrecht.”
Behalve de burgemeester van Nieuwegein spraken ook anderen tijdens het afscheid hun grote bewondering uit voor de scheidend voorzitter. Onder hen prof. dr. Hans Adriaansens, voorzitter van de Raad van Toezicht van het St. Antonius Ziekenhuis. Hij typeerde Maarten Rook als een rustbrengende aanjager en een vastbesloten, invoelend en humaan leider. Ook voorzitter Stafbestuur van het ziekenhuis Repke Snijder had mooie woorden voor Maarten Rook en sprak vol bewondering over zijn samenwerking met de medische staf.

Bron: St. Antonius Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen