Medtronic sponsort stichting van voormalig topsporter Bas van de Goor

Array

Oud-volleyballer zet zich in voor diabetes met sport en beweging
De levenskwaliteit van mensen met diabetes kan enorm verbeteren door middel van sport en beweging. Voormalig topsporter Bas van de Goor, die zelf type 1 diabetes heeft, heeft daarom een foundation opgericht. De Bas van de Goor Foundation zal in 2011 en 2012 gaan samenwerken met medisch-technologisch bedrijf Medtronic. Dit is vandaag aangekondigd op het tweede Medtronic Diabetes-symposium, met dit jaar als thema ´Advances in Diabetes Technologies & Research’. Aan dit symposium nemen ruim tweehonderd vooraanstaande artsen uit heel Europa deel.

Bas van de Goor is een topsporter met een indrukwekkende loopbaan als professioneel volleyballer; het hoogtepunt in zijn carrière was het behalen van een Olympische gouden medaille in 1996. Nadat bij hem type 1 diabetes geconstateerd was, heeft hij enkele jaren geleden de Bas van de Goor Foundation opgericht. Gebaseerd op de positieve ervaringen van Bas zet de organisatie zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van het leven van mensen met diabetes door middel van sport en beweging.

Medtronic zal de Bas van de Goor Foundation financiele ondersteuning bieden om de organisatie van diverse sportactiviteiten en evenementen mogelijk te maken. Met de sportdagen, clinics en challenges die de foundation eerder organiseerde, heeft de Bas van de Goor Foundation een belangrijke plek in de Nederlandse diabeteszorg ingenomen. Bas en zijn medewerkers bruisen van de ideeen voor nieuwe activiteiten, die mede dankzij deze financiele impuls mogelijk gemaakt kunnen worden.

De missie van de Bas van de Goor Foundation sluit perfect aan bij de behandelingen die Medtronic biedt voor mensen met diabetes. Insulinepomptherapie en continue glucosemonitoring kunnen mensen met diabetes helpen om een actief leven te leiden. De combinatie van een insulinepomp met een glucosesensor geeft gebruikers de mogelijkheid om de afgifte van insuline aan te passen op basis van actuele glucosewaarden. Medtronic hoopt dat samenwerking met de Bas van de Goor Foundation helpt om de bekendheid en acceptatie van deze behandelingen te vergroten en dat meer mensen toegang zullen krijgen tot een optimale behandeling van diabetes.

Over Medtronic
Medtronic, Inc. (www.google.com), met hoofdkantoor in Minneapolis is wereldwijd marktleider op het gebied van de medische technologie. Voor miljoenen mensen ter wereld biedt Medtronic oplossingen om hun pijn te verlichten, hun gezondheid te herstellen en hun levensduur te verlengen.

Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Tolochenaz, Zwitserland.

Medtronic Nederland heeft een verkoopkantoor en een internationaal distributie- en servicecentrum in Heerlen, het Bakken Research Center en een trainingcentrum in Maastricht, een productiefaciliteit in Kerkrade en het verkoopkantoor van CoreValve in Tilburg.

Meer informatie vindt u op www.google.nl, www.beterlevenmetdiabetes.nl en www.google-diabetes.nl

De werkelijke kracht van Medtronic schuilt in de meer dan 40.000 toegewijde medewerkers die wereldwijd voor ons werken. En ook in Nederland zijn wij doorlopend op zoek naar nieuwe medewerkers. Zie http://www.google.nl/carriere/carriere-mogelijkheden/index.htm

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen