VWS betaalt korting van 60 miljoen in januari terug

Array

De 60 miljoen euro die in 2010 is gekort op het inschrijftarief van de huisarts wordt in januari 2011 terugbetaald. De terugbetaling vindt plaats bij de declaratie van de inschrijftarieven over het eerste kwartaal van 2011. Het inschrijftarief wordt automatisch verhoogd met de korting van vorig jaar. Die toezegging heeft het ministerie van VWS de LHV gedaan.

De korting over 2010 zal onvoorwaardelijk worden terugbetaald. Het tijdstip waarop dit zou gebeuren was tot nu toe niet bekend. De LHV heeft altijd de voorwaarde gesteld dat terugbetaling in één keer aan het begin van het nieuwe jaar zou plaatsvinden. Op 7 december is van VWS de bevestiging gekregen dat aan deze voorwaarde is voldaan.
Geen extra prestatie
Ondanks verzet van de LHV heeft voormalig minister Klink van VWS vastgehouden aan een jaarlijkse variabilisering (lees: korting) van 60 miljoen euro op het inschrijftarief. Wel is de LHV met VWS overeengekomen dat dit bedrag beschikbaar blijft voor de huisartsenzorg. Terugbetaling wordt niet gekoppeld aan extra prestaties door huisartsen, maar aan het kwaliteitsniveau van een al bestaande activiteit. De LHV heeft voorgesteld de variabilisering te koppelen aan het bezit van een spoedlijn in een praktijk en het feit dat deze binnen 30 seconden wordt opgenomen.

Ondanks herhaald aandringen van de LHV is er nog steeds geen oplossing. De LHV heeft minister Schippers nu gevraagd in te grijpen.
Bron: LHV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen