Student gezocht die ‘zorgpad dreigend hartinfarct’ voorbereidt

Array

Wie in Nederland getroffen wordt door een hartinfarct, ontvangt vrijwel altijd uitstekende zorg van huisartsen, ambulancezorg, cardiologen en Spoedeisende Hulpafdelingen. Indien er een patient alleen acute pijn op de borst heeft maar er geen stolsels in de coronaire bloedvaten te vinden zijn, is er sprake van niet-stemische patienten ofwel, kort door de bocht, van patienten met een  dreigend hartinfarct.

De zorg aan deze groep is niet gestandaardiseerd in zorgpaden. Tussen ziekenhuizen bestaan verschillen. Soms worden patienten alleen gerustgesteld en weggestuurd: we konden niets vinden. Soms worden ze opgenomen op de acute harthulp-afdeling. Cardioloog Victor Umans te Alkmaar gebruikt een zorgpad voor deze groep patienten, waarbij cardiologen en verpleegkundigen met steun van veel aanvullende diagnostiek en multidisciplinair overleg, toch de oorzaak weten te vinden van het acute ontstaan van de cardiale klachten. Dat lukt meestal binnen één dag.

Cardiologen van een ander ziekenhuis willen een zorgpad ontwikkelen voor dezelfde groep patienten. Prof.dr. Guus Schrijvers had overleg daarover op vrijdag 10 december. Het Julius Centrum zoekt een student geneeskunde, die zijn zesdejaarsstage wil gebruiken om gegevens over de groep patienten met dreigend hartinfarct te verzamelen. Dan is op basis daarvan een zorgpad te ontwikkelen. Dit is een boeiende stage voor studenten geneeskunde die cardioloog willen worden. Wilt u een stage lopen bij een ervaren cardioloog en een hoogleraar public health? Stuur dan een mail naar [email protected].

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen