Vakbeurs gezondheidsonderwijs op 10 maart

Op donderdag 10 maart vinden van 11.15 tot 16.00 uur een studiemiddag en vakbeurs plaats over lesmateriaal, leerboeken en onderwijsprogramma’s over gezondheidsonderwijs. Dat gebeurt op de WerkPlaats Kindergemeenschap Kees Boeke ofwel op de WP te Bilthoven. Vóór de lunch (11.15 – 12.45) vinden lezingen plaats over het belang van gezondheidsonderwijs voor leerprestaties en gezondheid van scholieren.

Tijdens de lunch kunnen deelnemende docenten en GGD-medewerkers stands bezoeken van bijvoorbeeld gezonde-kantine-cateraars, uitgeverijen, landelijke stichtingen en organisaties gericht op het terugdringen van en of meer van de zeven ongezonde leefstijlen:

  1. Te weinig bewegen,
  2. Roken,
  3. Alcoholgebruik onder de zestien jaar,
  4. Verkeerde en te vette voeding,
  5. Te weinig ontspanning, pesten en stress
  6. Internet en game verslaving en
  7. Ongewenste sexualiteit

Na de lunchen volgen korte presentaties over recent ontwikkelde, gezondheid bevorderende filmpjes, toneelstukken, kantine-concepten en lesprogramma’s. Dezer dagen krijgen vele stichtingen, GGD’en en organisaties een uitnodiging om stands in te richten of op een tafel interessante documenten ter inzage te leggen. De sprekers zijn al uitgenodigd. Begin januari gaan uitnodigingen uit naar vele leraren, jeugdartsen en GGD’medewerkers met gezondheid en leerprestaties van scholieren in hun portefeuille. Wilt u nu al meer weten? Wilt u zich met een stand aanmelden? Heeft u interessante documenten ter inzage beschikbaar? Stuur een mail naar vakbeurs organisator Petra Schimmel op P.J.Schimmel@umcutrecht.nl.