De Thuisapotheek behaalt kwaliteitscertificaat ISO-9001

Array

De Thuisapotheek, een landelijk werkende apotheek gespecialiseerd in herhaalmedicatie, is per 1 januari 2011 HKZ-gecertificeerd volgens de ISO 9001-norm. HKZ staat voor Harmonisatie en Kwaliteit in de Zorg. De Thuisapotheek heeft met het behalen van het certificaat bewezen dat de werkprocessen van de apotheek voldoen aan de kwaliteitsnormen.

Interne en externe audits
Om het certificaat te verkrijgen heeft De Thuisapotheek alle werkprocessen beschreven, een risicoanalyse uitgevoerd en onderzoek gedaan naar tevredenheid onder klanten en personeel. Het resultaat is een kwaliteitshandboek, dat vanwege de sterke groei van de organisatie en de veranderingen die daarmee samenhangen geregeld wordt aangepast. Door geregelde interne en externe audits naar de werkprocessen handhaaft De Thuisapotheek de kwaliteitsnorm die past bij de HKZ-certificering.

Kwaliteitszorg
De Thuisapotheek is het niet eens met apothekers die vinden dat zij minder aandacht kunnen geven aan veilig medicijngebruik door de verlaging van de vergoeding per recept. De Thuisapotheek steunt dan ook niet de actie ‘Veilig medicijngebruik, dat bezuinig je toch niet weg?’ die deze week door KNMP-apothekers wordt  gehouden. De Thuisapotheek investeert voortdurend in kwaliteit van de zorg door aandacht te besteden aan veilig medicijngebruik, bijvoorbeeld door een strikte controle bij gecombineerd medicijngebruik. Bovendien krijgen klanten bij iedere bestelling een up-to-date medicijnpaspoort.

Werkwijze Thuisapotheek
De Thuisapotheek is een initiatief van apotheker Gerard Berwald. Hij merkte op dat patienten met een chronische aandoening vaak vele uren per week bezig waren om hun medicatie te regelen, te bestellen en op te halen. De Thuisapotheek neemt hen dat werk uit handen en bestelt steeds tijdig de nieuwe voorraad medicijnen bij de arts, controleert de bestelling en verzorgt vervolgens de verzending.

Algemene informatie over De Thuisapotheek
De service van De Thuisapotheek
Door de service van De Thuisapotheek hoeven mensen die dagelijks medicijnen gebruiken zich niet bezig te houden met hun medicijnvoorraad. Vier weken voordat de medicijnvoorraad op is, krijgen ze automatisch een bericht dat De Thuisapotheek het recept gaat opvragen bij de (huis)arts. De klant hoeft verder niets te doen. Nadat de recepten zijn opgevraagd, maakt De Thuisapotheek de bestelling in orde. De medicijnen worden zonder bijkomende kosten afgeleverd op een adres naar keuze. Dat kan ook een logeer- of vakantieadres zijn in Nederland.

Organisatie
De Thuisapotheek BV is gevestigd in Rotterdam en heeft heel Nederland als werkgebied. Er werken veertig medewerkers, van wie dertig fulltime. De Thuisapotheek heeft twee apothekers in dienst.

De Thuisapotheek heeft ruim 16.000 geregistreerde klanten die elke dag medicijnen gebruiken. Dagelijks gaan gemiddeld 800 bestellingen de deur uit.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen