Marry de Gaay Fortman treedt toe tot RvC Univé-VGZ-IZA-Trias

Mevrouw mr. Marry de Gaay Fortman (45) treedt toe tot de Raad van Commissarissen van Univé-VGZ-IZA-Trias. Daar hebben de ledenraden van de verzekeraarscombinatie vorige week formeel mee ingestemd. De Gaay Fortman vervult hiermee de vacature die ontstaat met het aftreden van mevrouw Klaar Meekhof aan het eind van dit jaar.

Marry de Gaay Fortman is partner bij advocatenkantoor Houthoff Buruma, gespecialiseerd in publiek-private vraagstukken ondermeer op het gebied van zorg, milieu en energie.  Zij heeft ruime ervaring in bestuurlijke en toezichthoudende functies in de zorg, onder meer bij RIAGG Noord, Stichting Aids Fonds en het St. Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk. Ook is zij lid geweest van de Raad van Advies van de NZa. Momenteel is zij commissaris bij Royal Haskoning en toezichthouder bij AMREF Flying Docters Interntionaal, het Stedelijk Museum Amsterdam en het Nederlands Danstheater.

Naast de benoeming van mevrouw De Gaay Fortman hebben de ledenraden van Univé-VGZ-IZA-Trias ook ingestemd met de herbenoeming van de heer Nico Schoof voor een nieuwe zittingsperiode.

Bron: Univé-VGZ-IZA-Trias

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen