Nutrition & Santé reikt twee nieuwe prijzen uit voor medisch onderzoek naar zwaarlijvigheid en gewichtsbeheersing

Vandaag, woensdag    15    december    reikt    een    internationale    jury    van voedingsexperts de Nutrition & Santé Wetenschappelijke prijs voor obesitasonderzoek    en    de    Nutrition    &    Santé    Prijs    voor gewichtsbeheersing in Parijs uit.

Nutrition & Santé, actief op het gebied van gewichtsbeheersing met verschillende Europese afslankmerken (1), presenteert de eerste twee Nutrition & Santé prijzen. Woensdag 15 december a.s. worden de volgende prijzen uitgereikt:
•    Nutrition & Santé Wetenschappelijke prijs voor obesitasonderzoek •    Nutrition & Santé Prijs voor gewichtsbeheersing
Het doel van deze prijzen is het stimuleren van onderzoek naar eetgedrag, de preventie van overgewicht, gewichtsverlies, gewichtsbeheersing en relevante voedingstherapieën.
In totaal dingen 15 onderzoeksprojecten mee naar de Nutrition & Santé Wetenschappelijke prijs voor obesitasonderzoek, waarvan het prijzengeld € 10 000 bedraagt. Voor de Nutrition & Santé Prijs voor gewichtsbeheersing – met een prijzengeld van € 5 000 – zijn er drie kandidaten.
De juryleden zijn: •    Prof. Michele CARRUBA, hoogleraar farmacologie, Universiteit van Milaan.
Directeur van het centrum voor studie en onderzoek naar obesitas en van de divisie
farmacologie, onderzoeksgroep farmacologie, chemotherapie en medische toxicologie; •    Prof. Dominique LANGIN, professor voeding en medische biochemie
obesitasonderzoekslaboratorium, Inserm U858, Instituut voor moleculaire geneeskunde van
Rangueil, I2MR Inserm (Toulouse); •    Prof. Alfredo MARTINEZ, hoogleraar voedingswetenschappen. Afdelingshoofd fysiologie en
voeding aan de Universiteit van Navarra, Pamplona, Spanje; •    Prof. Wim SARIS, hoogleraar humane voeding aan de faculteit geneeskunde en
gezondheidswetenschappen van de Universiteit Maastricht.
“De uitreiking van deze prijzen is een goede kans voor Nutrition & Santé om te laten zien dat we als bedrijf nauw verbonden zijn met onderzoek”, licht Didier Suberbielle, CEO toe. “Onze voedingskennis vertalen we in producten, waarbij we gebruik maken van componenten en ingrediënten die wetenschappelijk onderbouwd zijn en erkend door de overheid. Wetenschappelijk onderzoek zit in onze genen en dat willen we tonen door onderzoekers te belonen. We hebben 18 uitstekende onderzoeken van hoge kwaliteit geselecteerd”, aldus Suberbielle. “Dit belooft veel goeds voor de toekomst, zowel voor patiënten met overgewicht als voor overheden en gezondheidsprofessionals die op zoek zijn naar manieren om de gevolgen van onze huidige leefstijl tegen te gaan. In de 40 jaar dat we ons bezighouden met overgewichtsproblematiek zijn er veel zaken duidelijk geworden. We zijn dan ook van plan er alles aan te doen om deze huidige Europese plaag een halt toe te roepen.”
Over Nutrition & Santé Al meer dan veertig jaar werkt Nutrition & Santé vanuit een simpele basisgedachte: wat we eten beïnvloedt onze gezondheid. Nutrition & Santé is nummer 1 op de Europese markt van dieetvoeding, afslankproducten, sportvoeding en biologische voeding en aanwezig in alle distributiekanalen. Hun merken hebben een goede reputatie en een sterke exportpositie: Gerblé, Isostar, Gerlinéa, Milical, Modifast, Pesoforma en Cereal Bio.
In de voorhoede van voedingsonderzoek innoveert Nutrition & Santé voortdurend in het aanbieden van oplossingen die passen in een modern en gebalanceerd leven, maar die altijd natuurlijke ingrediënten en eetplezier als basis hebben. Het creëren van een link tussen voeding en gezondheid is een roeping en tevens een beroep. Sinds de oprichting werkt Nutrition & Santé hier hard aan.
(1)    Bimanan in Spanje, Pesoforma in Italië, Modifast en Weightcare in Benelux, Milical en Gerlinéa in Frankrijk.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen