Uitstekende start voor het bedrijvennetwerk van het St. Antonius Onderzoeksfonds

Sinds gisteren is het bedrijvennetwerk ten behoeve van het St. Antonius Onderzoeksfonds een feit. Dit fonds, opgericht door het St. Antonius Ziekenhuis, werft gelden voor toegepast wetenschappelijk onderzoek voor onder meer hart-, long-, vaatziekten en oncologie.  Door het uitvoeren van meer onderzoek kunnen wij onze patienten meer perspectief bieden. Het St. Antonius Onderzoeksfonds werft onderzoeksgelden via particulieren en bedrijven.

Om gelden via bedrijven te werven, heeft gisteren de eerste startbijeenkomst van het bedrijvennetwerk Kring van Ambassadeurs van Antonius plaatsgevonden. Dit bedrijvennetwerk is bedoeld voor ondernemend Utrecht en Nieuwegein. Dankzij ons comité van aanbeveling waren meer dan 60 bedrijven aanwezig.

De heer Herman H.F. Wijffels heeft gisteren het startschot gegeven en benadrukte: ?Wij moeten als individu en als groep ondernemers onze verantwoordelijkheid nemen en burgerschap tonen voor zaken van het algemeen maatschappelijk belang, zoals goede gezondheidszorg. Daarbij moeten we vooral niet wachten op de overheid, want de Staat is overbelast.??

Ook de cardioloog van het St. Antonius Ziekenhuis dr. Lucas V.A. Boersma benadrukte het belang van onderzoek. Hij demonstreerde een nieuwe techniek van een hart-oor-afsluiting en maakte duidelijk hoe belangrijk het is dat een ziekenhuis deze behandelmethode kan bieden voor vele patienten.

Dat de woorden van Wijffels en Boersma in vruchtbare aarde vielen, bewijzen de vele positieve reacties van de aanwezige ondernemers. Ruim 10 bedrijven hebben direct op de avond te kennen gegeven lid te worden van de Kring van Ambassadeurs van Antonius. Hiermee steunen ze onderzoeksprojecten, tonen zij hun maatschappelijke betrokkenheid en associeren ze hun bedrijfsnaam met innovatie en patientenzorg.

Ook particulieren kunnen ons steunen. Voor nog geen ? 5,- per maand stimuleren ze met hun (structurele) gift onderzoek in het grootste niet-academische opleidingsziekenhuis van Nederland. Het St. Antonius Ziekenhuis kan daardoor de nieuwste technieken en behandelmethoden waarborgen. Technieken waar patienten direct profijt van hebben.

Het St. Antonius loopt al 100 jaar voorop op het gebied van onderzoek en innovatie. Onderzoek dat van groot belang is en waar onze patienten direct van profiteren. Medisch onderzoek is echter ook kostbaar en tijdrovend. Het St. Antonius ontvangt hiervoor geen overheidsfinanciering. Omdat wij vinden dat onderzoek de basis is van onze medische zorg, heeft het St. Antonius Ziekenhuis dit onderzoeksfonds opgericht.

Meer informatie: www.antoniusziekenhuis.nl

Bron: Santeon

Recente artikelen