CCE Magazine over ‘Hoofdpijndossiers’ in de psychiatrie

Array

Het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) heeft een themanummer van CCE Magazine uitgebracht over ‘Hoofdpijndossiers in de psychiatrie’. Er is speciale aandacht voor autisme spectrum stoornissen (ASS). Tijdens consultaties komt het CCE regelmatig ‘hoofdpijndossiers’ in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) tegen. Het zijn de dossiers waarvan je als begeleider en behandelaar wakker ligt, waarvan je niet weet hoe je verder komt. Gedragsproblemen zijn bij deze cliënten zo op de voorgrond komen te staan, dat ze alle aandacht van begeleiders en behandelaars in beslag nemen. Het zijn typisch situaties waarbij het CCE geconsulteerd kan worden.
In de GGZ gaat het vaak om cliënten met een al dan niet verborgen autisme spectrum stoornis. Ook krijgt het CCE steeds vaker aanmeldingen van kinderen en jongeren met probleemgedrag die vastlopen in het onderwijs. Het CCE kan een bijdrage leveren in het verbeteren van de kwaliteit van leven en het doorbreken van situaties met probleemgedrag bij cliënten met een bijzondere zorgvraag.
In het themanummer over ‘hoofdpijndossiers’ staan artikelen over: •    Minder prikkels oplossing voor probleemgedrag •    Gebruik de kennis van naasten om te leren over autisme •    Schooluitval bij kinderen met autisme
•    Video en integraal persoonsbeeld. Het belang van bejegening. •    Lege dagen leiden tot probleemgedrag
Geïnteresseerden kunnen het themanummer downloaden CCE-Magazine-december-2010 of kosteloos bestellen bij het CCE, e-mail: [email protected]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen