Laatste polikliniek Martini Ziekenhuis verhuist naar de nieuwbouw

De polikliniek Mond- Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) gaat 28 december samen met het Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) verhuizen naar het Martini Ziekenhuis aan het Van Swietenplein. Bestuursvoorzitter Hans Feenstra en bestuurslid Paul van der Wijk helpen een handje mee en doen daarna samen met medisch manager Gerald Springer het licht uit. Daarmee is de laatste polikliniek ‘over’ en is Lokatie van Ketwich voor patienten definitief gesloten.

Zowel de polikliniek MKA als het CBT worden gevestigd in het gerenoveerde deel van het Martini Ziekenhuis. ‘We krijgen daar een hypermoderne polikliniek,’ zegt medisch manager MKA, Gerald Springer. ‘Niet alleen vanwege de volledig nieuwe inrichting, maar we beschikken ook over de nieuwste apparatuur voor diagnostiek en behandeling. Deze verhuizing hebben we met de tandartsen van het CBT grondig voorbereid en we zijn erg blij dat we straks naast elkaar gehuisvest zijn. Dat is handig voor onze patienten en bevordert de toch al goede samenwerking.’

Brede zorg
De zorg binnen de afdeling MKA is breed: naast algemene MKA-chirurgie en implantologie vormen ook de chirurgische kaakcorrecties en cosmetische aangezichtschirurgie aandachtsgebieden van de drie kaakchirurgen (vanaf januari vier). Binnen het CBT werken vijf tandartsen, zij richten zich ondermeer op implantologische zorg, uitgebreide gebitsrehabilitaties, cosmetische tandheelkunde en behandeling van ernstige gebitsslijtage. Volgens Springer neemt de vraag naar kaakchirurgische zorg toe in de Noordelijke regio: ‘we gaan ons daarom ook met het CBT richten op uitbreiding van ons aanbod. De komst van een extra chirurg in januari is alvast een goede start’.

Bron: Martini Ziekenhuis



Recente artikelen