Themabijeenkomst (On)volmaakte zorg bij Hechtingsstoornissen/problemen

Array

De heer Jan de Vries, adviseur van De Knoop, spreekt over `(On)volmaakte zorg’ bij hechtingsstoornissen tijdens de Landelijke themabijeenkomst van ‘De Knoop’ die wordt gehouden op woensdag 23 maart 2011 in de Martuskerk te Amersfoort. De bijeenkomst is bedoeld voor een ieder die zich wil informeren over hechtingsstoornis/problemen bij kinderen.

Inleiding
De afgelopen jaren is er toenemend aandacht voor hechtingstoornissen. De zorg is echter ook toenemend verbrokkeld en wordt aangeboden in korte modules. Hoe verleen je ambulante zorg aan kinderen, jongeren en hun ouders die met hechtingsstoornissen te maken hebben? Welke eisen stelt dat aan je organisatie en welke eisen stelt dat aan de zorgverlener?

Jan de Vries is kinder- en jeugdpsycholoog/orthopedagoog bij ZO!-zorgoplossingen, een kleine particuliere praktijk in Leeuwarden. Hij heeft lang gewerkt bij de jeugdbescherming, residentiele jeugdzorg, therapeutische pleegzorg en GGZ. Samen met zijn team van ZO! heeft hij zich de afgelopen jaren gericht op ambulante zorg aan systemen die met een hechtingsprobleem te maken hebben. Hij vertelt over de do’s en don’ts in de klinische praktijk en probeert ons te prikkelen in het kritisch nadenken over ons handelen.

Over De Knoop:
De Knoop is een stichting voor hechtingsstoornissen/Geen-Bodem-Syndroom(GBS).

Kenmerkend voor de Knoop is dat ze zich inzet voor ondersteuning, preventie, herkenning en erkenning door middel van informatie, onderling contact en themabijeenkomsten.

Doel is naast het bieden van ondersteuning, de problematiek van de hechtingsstoornis onder de aandacht te brengen en te houden bij de hulpverlening, de politiek en de media.

Erkenning te krijgen voor hechtingsstoornissen bij specialisten en in wetenschappelijke kringen is dringend nodig om de theorie en de praktijk van de hulpverlening op een hoger peil te krijgen.

De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 23 maart 2011 aanstaande in de Martuskerk aan de Copernicusstraat 18, 3817 VJ te Amersfoort. De avond begint om 19.30 uur en zal duren tot 22.00 uur, de zaal is open vanaf 18.30 uur.

Tot woensdag 9 maart kunt u zich aanmelden, de toegang bedraagt voor donateurs van De Knoop € 10,00 (max. 2 kaarten) en voor de overige bezoekers € 25,00.
Zie voor de uitnodiging, het inschrijfformulier en routebeschrijving op de website van De Knoop,

www.deknoop.org / hechtingsstoornis.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen