Voorkomen vuurwerkslachtoffers buiten oudejaarsavond

Ook in de dagen voor én na Oudjaarsavond vallen er elk jaar weer gewonden door vuurwerk. Vorig jaren werden er buiten de Oudejaarsnacht ruim 400 vuurwerkslachtoffers behandeld op een Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis. Dit zijn voor het overgrote deel jongeren en kinderen die op Oudejaarsdag  al vroeg vuurwerk afsteken en op Nieuwjaarsdag met zwerfvuurwerk en weigeraars aan de slag  zijn gegaan Omdat dit jaar op woensdag 29 december de verkoop van vuurwerk start, lanceert Stichting Consument & Veiligheid vandaag twee nieuwe campagnefilms via Facebook en Youtube. De films zijn onderdeel van de Vuurwerkcampagne 2010, waarin de Benidorm Bastards de hoofdrol spelen. De bejaarden laten zien dat stunten met zwerfvuurwerk en prullenbakken geen goed idee is. De twee nieuwe films zijn te vinden op http://www.youtube.com/VuurwerkBastards.


Omdat elk jaar op internet veel mensen op zoek naar vuurwerk dat verkocht wordt, is voor de campagne ook een samenwerking met Marktplaats aangegaan. Iedereen die zoekt naar vuurwerk of gerelateerde zaken wordt plotseling geconfronteerd met een vuurpijl die over de site scheert, gevolgd door een duidelijke waarschuwing en een verwijzing naar de Facebook pagina waar de films te zien zijn.

Bron: Letsel Informatie Systeem 2007-2010, Consument en Veiligheid.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen