Franse anorexia model Isabelle Caro overleden

Array

Het Franse anorexiamodel Isabelle Caro is op 17 november in een ziekenhuis in Tokio overleden. Dat melden Franse media, waaronder Paris Match en TV5. De familie heeft haar overlijden nog niet bevestigd.

De 28-jarige Caro was naast model ook actrice en werd in 2007 wereldwijd bekend toen de beroemde Italiaanse fotograaf Oliviero Toscani haar naakt fotografeerde. Het Franse model Isabelle Caro woog 31 kilo en was 1,64 meter toen zich in 2007 door de befaamde Italiaanse fotograaf Oliviero Toscani naakt liet fotograferen voor een shockcampagne tegen de ziekte anorexia. De website 20min.ch meldt vandaag dat het 30-jarige model al op 17 november is overleden in een ziekenhuis in Tokio, waar ze twee weken eerder met longontsteking was opgenomen.Over de campagne zei ze ooit: “Ik heb besloten mee te doen met deze campagne om jonge meisjes te waarschuwen voor de gevaren van de dwang, de opgedrongen voorwaarden van de mode-industrie en de verwoestingen van anorexia. Het doel is om te choqueren via de emotie.”
Ze zou twee weken voor haar dood in het ziekenhuis zijn opgenomen voor een longontsteking. Het is onduidelijk waarom ze in Japan in het ziekenhuis lag. Het model leed al sinds haar dertiende aan anorexia nervosa. Twee jaar geleden kwam haar biografie uit met de titel Het kleine meisje dat niet dik wilde worden. Volgens haar lag de oorzaak van haar ziekte in een moeilijke jeugd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen