Internationale congressen over ICT en over somatische chronische zorg trekken veel aanmeldingen

Array

Op 2 en 3 maart organiseert het Julius Centrum samen met het King’s Fund Centre te Londen een congres over telehealth (dat is gezondheidseducatie over chronische aandoeningen via het internet) en telecare (dat is diagnostiek, therapie en monitoring via het internet). Het definitieve programma met alle workshops is inmiddels gereed. Vele goede voorbeelden uit vrijwel alle verschillende Europese landen passeren de revue.

Inmiddels hebben meer dan honderd betalende deelnemers zich aangemeld. Ik verwacht dat dit congres een inspirerende bijeenkomst wordt, leidend tot vele nieuwe ideeen bij elke deelnemer. Wilt u  ook deelnemen? Surf dan naar www.kingsfund.org.uk/events/telehealthtelecare.html en meld u  aan.

Ook het tiende congres van het International Network of Integrated Care (INIC) te Odense op 31 maart en 1 april trekt veel belangstelling. Op dit congres staan de zorgprogramma’s rond somatische aandoeningen zoals diabetes, hartfalen en COPD centraal. Goede voorbeelden uit Nederland, Denemarken, Portugal, Duitsland en Engeland worden vergeleken. Promovendi op zorgprogramma’s gepromoveerd, kunnen hun concept-proefschrift bespreken tijdens de Integrated Care University (ICU): een serie sessies waarbij elke promovendus driekwartier aandacht krijgen van andere PHD students en een aantal experts.

Voor het totale congres zijn 150 aanmeldingen in de pijplijn. Voor de  ICU hebben zich inmiddels zes definitief aangemeld. Tien zijn nog bezig de deelnamekosten bijeen te sprokkelen. Er is plaats voor maximaal  twaalf promovendi. Wilt u  naar dit congres als deelnemer? Surf dan naar www.unitzorginnovatie.nl en klik door op ‘Internationaal’, lees het uitvoerige programma en meld u  aan. Wilt u  uw proefschrift in Odense bespreken? Stuur dan een mail naar Julius promovendus Vincent Busch op [email protected]

Guus Schrijvers
Noot redactie:

Guus Schrijvers ia Hoogleraar Public Health, in het bijzonder Structuur en Functioneren van de Gezondheidszorg
Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgeneeskunde
Universitair Medisch Centrum Utrecht
E-mail: [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen