St. Antonius eerste ziekenhuis met iPads voor patiënten

Array

iPads voor isolatiepatienten
Sinds kort heeft het St. Antonius Ziekenhuis voor haar isolatiepatienten van de verpleegafdeling hematologie/oncologie een iPad. Tijdens hun verblijf op de afdeling mogen de patienten hier gratis gebruik van maken. Het St. Antonius is daarmee het eerste ziekenhuis in Nederland dat iPads voor patienten aanschaft.

Het gaat in totaal om acht tablets, bedoeld voor patienten die na een stamceltransplantatie of een zware chemobehandeling een aantal weken geïsoleerd verpleegd moeten worden. “Patienten zijn na zo’n behandeling vaak erg ziek en hebben tijd nodig om te herstellen. Ze hebben dan minder zin in bezoek of een praatje. Even op het internet surfen, de e-mail checken of een spelletje op de computer spelen kan dan afleiding bieden en het verblijf vergemakkelijken”, vertelt Corine Jochems, afdelingshoofd van verpleegafdeling. De eerste reacties van de patienten zijn heel positief.

Goed beveiligd
Patienten krijgen op de iPad toegang tot films, e-books, games en muziek. Op de verpleegafdeling is tevens een beschermd wifi-netwerk aanwezig. Het bedrijf BeagleBoxx levert de tablets en verzorgt de volledige service, inclusief het updaten, beveiliging en ontwikkelen van Applicaties die patient en ziekenhuis georienteerd zijn. Tijdens de feestelijke presentatie van de iPads op vrijdag 7 januari nam Jos Bakker van Stichting Vrienden van Antonius de eerste tablet officieel in gebruik. Stichting Vrienden van Antonius gaat het project, dat als proef voor het hele ziekenhuis zal dienen, sponsoren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen