Het boek over het hand-wangalfabet van Sam Galesloot: “Het alfabet van Sam”

De nalatenschap van Sam Galesloot
Sam Galesloot kreeg op woensdag 22 september 2010 van Ria Bremer het eerste exemplaar uitgereikt van zijn boek ‘Het alfabet van Sam’. Het boekje van Sam is voor iedereen die het hand-wangalfabet wil leren om te kunnen communiceren met doofblinde mensen. Het boekje is vormgegeven door Studio Veer. Het boek is het verhaal van Sam Galesloot en Ria Bremer gekoppeld aan het alfabet met handillustraties en foto’s. Het is een heel bijzonder boek voor iedereen die het hand-(wang)alfabet wil leren om te kunnen communiceren met doofblinde mensen.

Via een bijzondere actie kreeg Sam een bedrag dat hij mocht besteden aan een speciaal doel. En hij wist het direct: een handig boekje met duidelijke uitleg van het handalfabet dat gratis verspreid zou kunnen worden, waardoor veel meer mensen dat alfabet zouden kunnen gebruiken in hun communicatie met doofblinde mensen. Het boekje is mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren, waaronder Koninklijke Kentalis. ‘Het alfabet van Sam’ is te bestellen door een mail te sturen naar [email protected].

(Met dank aan Studio Veer voor het beeldmateriaal)

Koninklijke Kentalis is een landelijke organisatie die al 220 jaar gespecialiseerd is in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren. Kentalis biedt klanten toegang tot alle actuele mogelijkheden van taal en communicatie. Door kennis en expertise te ontwikkelen, toe te passen en te delen wil Kentalis de kwaliteit van haar dienstverlening duurzaam verbeteren. Met hart, oog en oor voor de ander. En vooral: in goede dialoog met klanten, medewerkers en partners.

‘Het alfabet van Sam’ is te verkrijgen via www.kentalis.nl of door een mail te sturen naar [email protected].

Vandaag wordt het ‘Sam: het Afscheid’ VANDAAG om 22.30uur op Ned 1  uitgezonden. Eind april van dit jaar zond de AVRO de documentaire uit ‘Sam: een leven dat blijft verbazen’ van Ria Bremer.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen