Het boek over het hand-wangalfabet van Sam Galesloot: “Het alfabet van Sam”

0
1036

De nalatenschap van Sam Galesloot
Sam Galesloot kreeg op woensdag 22 september 2010 van Ria Bremer het eerste exemplaar uitgereikt van zijn boek ‘Het alfabet van Sam’. Het boekje van Sam is voor iedereen die het hand-wangalfabet wil leren om te kunnen communiceren met doofblinde mensen. Het boekje is vormgegeven door Studio Veer. Het boek is het verhaal van Sam Galesloot en Ria Bremer gekoppeld aan het alfabet met handillustraties en foto’s. Het is een heel bijzonder boek voor iedereen die het hand-(wang)alfabet wil leren om te kunnen communiceren met doofblinde mensen.

Via een bijzondere actie kreeg Sam een bedrag dat hij mocht besteden aan een speciaal doel. En hij wist het direct: een handig boekje met duidelijke uitleg van het handalfabet dat gratis verspreid zou kunnen worden, waardoor veel meer mensen dat alfabet zouden kunnen gebruiken in hun communicatie met doofblinde mensen. Het boekje is mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren, waaronder Koninklijke Kentalis. ‘Het alfabet van Sam’ is te bestellen door een mail te sturen naar info@kentalis.nl.

(Met dank aan Studio Veer voor het beeldmateriaal)

Koninklijke Kentalis is een landelijke organisatie die al 220 jaar gespecialiseerd is in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren. Kentalis biedt klanten toegang tot alle actuele mogelijkheden van taal en communicatie. Door kennis en expertise te ontwikkelen, toe te passen en te delen wil Kentalis de kwaliteit van haar dienstverlening duurzaam verbeteren. Met hart, oog en oor voor de ander. En vooral: in goede dialoog met klanten, medewerkers en partners.

‘Het alfabet van Sam’ is te verkrijgen via www.kentalis.nl of door een mail te sturen naar info@kentalis.nl.

Vandaag wordt het ‘Sam: het Afscheid’ VANDAAG om 22.30uur op Ned 1  uitgezonden. Eind april van dit jaar zond de AVRO de documentaire uit ‘Sam: een leven dat blijft verbazen’ van Ria Bremer.