Het CCE maakt Vragenlijst Kwaliteit van Bestaan online beschikbaar

Array

Het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) heeft in samenwerking met deskundigen uit het werkveld een vragenlijst ontwikkeld die nu ook online beschikbaar is.

Kwaliteit van Bestaan van mensen met EMB
Met de vragenlijst kunnen zorgverleners op systematisch wijze de leefsituatie van een persoon met een ernstige meervoudige beperking (EMB) in beeld brengen. De lijst kan ook gebruikt worden om bijzondere zorgvragen zichtbaar te maken. Bovendien biedt de lijst  aanknopingspunten voor de richting van de gewenste zorg en ondersteuning. In de praktijk blijkt dat deze veel toegevoegde waarde heeft voor zorgverleners, familie en naasten van mensen met EMB.

Ook voor andere doelgroepen
Het instrument is ontwikkeld voor mensen met EMB, maar is ook goed bruikbaar voor andere doelgroepen. Denk aan mensen die sterk internaliserend gedrag vertonen, mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) of mensen met ernstige en/of meervoudige beperkingen van wie de ontwikkelingsleeftijd wat hoger ligt dan bij mensen met EMB.

Hoe het werkt
De vragenlijst is te vinden op www.cce.nl, onder Expertise.

Na invulling van het  formulier ontvangt men een e-mail met een unieke link naar de vragenlijst. Via deze link kan men de vragenlijst online invullen, tussentijds opslaan en wijzigen. Na voltooiing zijn de uitkomsten van de vragenlijst overzichtelijk terug te vinden in de scoreformulieren. Ook is het mogelijk de ingevulde vragenlijst en scoreformulieren als PDF op te slaan en te printen. De link blijft twee maanden geldig.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen