Informatiebeveiliging in de zorg

0
120

Steeds meer organisaties in de gezondheidszorg gaan onderling (regionaal, nationaal en zelfs internationaal) gegevens uitwisselen. Een ruimere informatie-uitwisseling is evenwel complex en kan snel een risicobron vormen voor de medische kwaliteit en patientenprivacy. Om de toegenomen risico’s te beheersen is dan ook meer aandacht voor informatiebeveiliging noodzakelijk. Als gevolg daarvan zijn wet- en regelgeving voor de zorgsector strenger geworden evenals het toezicht op de informatievoorziening vanuit de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Vanwege grote belangstelling en specifieke vraagstelling uit de zorgsector hebben wij een cursus op maat gemaakt. De cursus is samengesteld door een gezelschap van topdeskundigen, werkzaam in verschillende posities in het vakgebied. Zij hebben voor u de theorie praktisch toepasbaar gemaakt met vele voorbeelden uit de zorgpraktijk en zij hebben niet geaarzeld om stelling te nemen in tal van actuele vraagstukken uit de praktijk. Verrassende invalshoeken zoals digitale duurzaamheid worden niet gemeden; want hoe staat het bv. straks met de continuïteit van uw elektronisch opgeslagen foto’s als uw PACS leverancier ophoudt te bestaan?

In de lessen komen, naast tal van actuele kwesties, de praktijk van de norm voor informatiebeveiliging in de zorg (NEN7510 / NEN7511) en de voor de zorginformatievoorziening relevante wet- en regelgeving aan de orde. Hiermee wordt u in staat gesteld om op een effectieve manier en in lijn met de norm voor informatiebeveiliging in de zorg de informatiebeveiliging van uw instelling op een hoger plan te brengen.

Meer informatie over deze schriftelijke cursus? Kijk op www.imf-online.com.