Menzis Topzorgpredikaat voor borstkanker- en spataderenzorg in Radboud

Array

Zorgverzekeraar Menzis selecteerde het UMC St Radboud als één van de ziekenhuizen die de beste zorg leveren bij borstkanker en spataderen. Het UMC St Radboud heeft de komende twee jaar het Menzis Topzorgpredikaat voor deze behandelingen.

Behandelplan borstkanker binnen één dag
Bij de mammapoli van het UMC St Radboud kunnen patienten vijf dagen per week terecht, na verwijzing door huisarts. De poli past sneldiagnostiek toe. De patient krijgt ’s ochtends een intake en diverse borstonderzoeken, waaronder een echografie. Diezelfde middag bespreekt een speciale werkgroep, bestaande uit radioloog, patholoog, mammaconsulent en chirurg, de uitkomsten en krijgt de patient de uitslag. De mammaconsulent plant, indien nodig, binnen twee dagen vervolgonderzoek en een afspraak met de chirurg. De operatie vindt binnen twee tot drie weken plaats.

Snelle spataderzorg
Bij de spataderpoli werken chirurgen en dermatologen nauw samen om de patient snelle zorg en behandeling te garanderen. Bij het eerste consult vindt direct een duplex-onderzoek plaats en is er een gesprek met de arts en verpleegkundige over het vervolgtraject. Wanneer spataderen met radiofrequentie of laser worden behandeld, gebeurt dit doorgaans binnen een week. Vindt er een operatie plaats, dan gebeurt dit binnen maximaal twee weken.

Scherpe Menziseisen
Menzis kent Topzorgpredikaten toe aan ziekenhuizen die rondom een zorgtraject voldoen aan de scherpe eisen van de zorgverzekeraar. Zo moeten patienten binnen vijf dagen uitsluitsel hebben over hun situatie en behandeltraject. Naast snelle toegang en goede communicatie staat ook het gemak van de patient centraal. Afhankelijk van het ziektebeeld stellen patienten andere eisen aan de behandeling, zo blijkt uit onderzoek. Bij borstkanker bijvoorbeeld staat snelheid bovenaan: snelle toegang tot de specialist en snel geholpen worden met een ingreep. Daarnaast moeten informatievoorziening, communicatie en bejegening ‘top of the bill’ zijn. Ook goede psychosociale begeleiding bij het omgaan met de impact van een dergelijke ziekte op je leven, hoort daarbij. Menzis adviseert haar klanten om bij specifieke zorgtrajecten te kiezen voor ziekenhuizen die hiervoor het Topzorgpredikaat hebben ontvangen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen