NU’91 stelt: gezondheidszorgers zijn de dupe van slecht beleid VWS

NU’91 vraagt zich af of minister Schippers van VWS de gevolgen van haar besluit om de ziekenhuizen een korting van ruim 300 miljoen euro op te leggen wel overziet? In een tijd waarin NU’91 – samen met de andere werknemersorganisaties en werkgeversorganisaties – haar uiterste best doet dat mensen voor een baan in de zorg kiezen, ondermijnt VWS door haar ‘straf’ deze pogingen. Monique Kempff, voorzitter NU’91: ‘VWS, houd werken in de zorg alsjeblieft aantrekkelijk!’

Een goede kwaliteit van zorg heeft duurzame inzetbaarheid, carrièremogelijkheden en kansen binnen de arbeidsmarkt voor gezondheidszorgers nodig. Door de opgelegde korting moeten ziekenhuizen besparen. Het kan niet anders dan dat gezondheidszorgers daar de dupe van gaan worden. Hetzelfde werk in de ziekenhuizen zal met minder medewerkers moeten worden gedaan. En gedwongen ontslagen zullen soms zelfs onontkoombaar zijn. Wie wil er dan nog in de zorg werken?

NU’91 vraagt VWS niet langer te wachten op de uitslag van de cassatie die de NVZ heeft ingediend bij de Hoge Raad: kies voor de gezondheidszorgers. Zoek uit waarom ziekenhuizen hun budget overschrijden en pak die problemen aan, dan heeft (werken in) de zorg toekomst!

NU’91 is de grootste beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. De organisatie behartigt de beroepsinhoudelijke en beroepsvoorwaardelijke belangen van 24.000 gezondheidszorgers.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen