Erasmus MC start campagne ‘Kanker. Kom maar op!’

Array

‘Snel personeel nodig voor nieuwe operatiekamer en bestralingscentrum’
‘Kanker. Kom maar op!’. Met die kreet, uitgesproken door medewerkers op posters en in advertenties, is Erasmus MC-Daniel den Hoed vandaag een uitdagende campagne begonnen om personeel te werven. Het oncologisch centrum is dringend op zoek naar gespecialiseerde medewerkers, onder andere voor een te openen operatiekamer medio 2011.

Er is gekozen voor een uitdagende campagne die strijdlust en kracht toont. De campagne laat in één oogopslag zien voor welke uitdagingen Erasmus MC-Daniel den Hoed staat. Het aantal kankerpatienten neemt toe en medewerkers van het oncologisch centrum gaan samen het gevecht aan tegen deze ziekte.

Erasmus MC Daniel den Hoed heeft op korte termijn nieuw personeel nodig. Zo zijn er medewerkers nodig voor de uitbreiding van de dependance Radiotherapie in Dordrecht. Ook wordt in april een nieuw operatiecomplex geopend. Daardoor zijn nodig: 4 artsen, 4 operatieassistenten, 3 oncologie verpleegkundigen, 2 IC/high Care verpleegkundigen en 5 Radiotherapeutisch laboranten. Deze mensen zijn lastig te vinden, want de arbeidsmarkt is krap.

Erasmus MC wil ook mensen wakker schudden om in de toekomst een beroep te kiezen in de oncologie. Mensen die bijvoorbeeld nu nog geen goede opleiding hebben, maar daar al wel mee kunnen beginnen. De campagne moet potentiele medewerkers aanspreken die zich betrokken voelen bij kanker en het als een roeping zien om zich in te zetten voor mensen die deze ziekte hebben of krijgen. De hulpverleners die deze roeping voelen, voelen zich goed in een omgeving waar nog ruimte is om deze zorg te leveren, zoals bij Erasmus MC- Daniel den Hoed.

De komende twee weken zijn onder andere posters te zien op borden langs de uitvalswegen van Rotterdam en Dordrecht. Ook staan de advertenties in verschillende bladen.

Erasmus MC is het grootste en wetenschappelijk meest toonaangevende Universitair Medisch Centrum van Nederland. Bijna 13.000 medewerkers werken binnen de kerntaken patientenzorg, onderwijs en wetenschap continu aan een verbetering en versterking van de individuele patientenzorg en de maatschappelijke gezondheidszorg. Zij ontwikkelen hoogwaardige kennis, dragen dit over aan toekomstige professionals en passen dit toe in de zorg voor patienten. De komende vijf jaar wil Erasmus MC uitgroeien tot één van de beste medische instituten in de wereld. Erasmus MC maakt deel uit van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Zie www.nfu.nl

Recente artikelen