Zwangere vrouwen Terschelling mogen niet meer thuis bevallen

Array

Vrouwen kunnen niet langer bevallen op het eiland Terschelling. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente Terschelling dinsdag gezegd. Volgens haar is het een besluit geweest van de huisartsen naar aanleiding van de plannen van minister Edith Schippers om de babysterfte bij bevallingen terug te dringen. Op Terschelling zijn geen ziekenhuizen. Aanstaande moeders moeten daarom naar het vasteland. De reis vanaf het eiland, met de boot of met een helikopter, duurt meer dan drie kwartier. Voor de overige Waddeneilanden geldt het bevallingsverbod niet.

Minister Schippers van Volksgezondheid wil de relatief hoge babysterfte in Nederland terugdringen. Daarom moeten zwangere vrouwen in geval van nood binnen driekwartier in een ziekenhuis kunnen zijn. Vanaf het eiland lukt dat niet. Huisartsen bepalen daarom dat alle bevallingen op het vaste land plaats moeten vinden.

Bron: Leeuwarder Courant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen