Gesproken ondertiteling en hulpmiddelenbeurs in Ziezo FM

Ziezo FM over slechter zien, slechtzienden en blinden
Ziezo FM is een radioprogramma over slechter zien, slechtziend of blind zijn. Met dit programma wil de initiatiefnemer, Corné Kremers, meer bekendheid geven aan de mogelijkheden die er zijn als het zien wat minder wordt. Ziezo FM wordt uitgezonden bij ruim 75 (lokale) omroepen in Nederland. Een lijst van uitzendende stations is te vinden op www.ziezofm.nl. Ook kunt u zich via [email protected] gratis aanmelden voor de maillijst. Op die manier kunt u via uw computer naar de uitzendingen luisteren.

In de derde aflevering van Ziezo FM staan regionale hulpmiddelenbeurzen en gesproken ondertiteling centraal. Bas Barendrecht organiseert in 2011 door heel Nederland kleinschalige beurzen waar men de meest uiteenlopende hulpmiddelen kan vinden voor slechtzienden en blinden. In de uitzending vertelt Bas over het ontstaan van de beurzen en waar ze zoal gehouden worden dit jaar. Karel Raven is met de Webbox een van de standhouders op die beurzen. In Ziezo FM vertelt hij meer over dat hulpmiddel wat o.a. ondertiteling van TV voor kan lezen, radiozenders kan ontvangen en te gebruiken is voor gesproken boeken.

Maar ook in Ziezo FM een telefonisch gesprek met de Ooglijn van Viziris en het Loket Aangepast-lezen. In het gesprek met het Loket Aangepast-lezen gaat het dit keer over het luistertijdschrift Moet je horen. Een tijdschrift speciaal voor iedereen met een visuele beperking. Hoe bereikbaar en toegankelijk het betalingsverkeer is voor slechtzienden en blinden vertelt Ingeborg vd Pijl van Viziris. Erik Buld uit Rotterdam geeft verder een toelichting op sporten voor visueel gehandicapten en de sport Showdown in het bijzonder.

Ziezo FM wordt uitgezonden bij de lokale omroepen in Aalsmeer, Abcoude, Amsterdam, Anna Paulowna, Apeldoorn, Assen, Barneveld, Bergambacht, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Bergen, Egmond aan Zee, Bernheze, Best, Boxmeer, Breda, Bunschoten, Spakenburg, Castricum, Coevorden, Cranendonck, Heeze Leende, de Ronde Venen, Diemen, Dokkum, Drimmelen, Echt Susteren, Ede, Eijsden, Margraten, Gemert Bakel, Gennep, Goedereede, Goes, Borsele en Kapelle, Goirle, Haarlem, Harlingen, Hattem, Heerde,, Epe, Heerhugowaard, Langedijk, Alkmaar, Heumen, Hoogvliet, Horst, Ijsselstein, Leerdam, Lochem, Meppel, Mill en Sint Hubert, Nederlek, Noord Oost Polder, Nunspeet, Oirschot, Oldenbroek, Olst Wijhe, Purmerend, Putten, Ermelo, Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg, Rijssen & Holten, Rijswijk, Sint Anthonis, Sint Michielsgestel, Slotervaart en Anthoni van Leeuwenhoekziekenhuis, Smallingerland, Soest, Stein, Ter Aar, Terneuzen, Tilburg, Tynaarlo, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Veldhoven, Vlaardingen, Vught, West Zeeuws Vlaanderen, Wieringermeer, Wijchen, Zaanstad en Wormerland. Daarnaast zijn er ook nog een aantal internetstations wat Ziezo FM opnemen in hun programmering.

Ziezo FM heeft voor de uitzendingen een subsidie ontvangen van stichting Winckel Sweep. Deze stichting wil het welzijn van visueel gehandicapten bevorderen. Daarbij is Dedicon en de LSBS nauw betrokken.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen