Aantal patiënten sterk gegroeid in 2010

Het Havenziekenhuis kijkt terug op een goed 2010. Nooit eerder zijn er zoveel patienten behandeld in dit Rotterdamse ziekenhuis aan de Maas. Uit de hoge tevredenheid van patienten blijkt dat zij de goede medische zorg met persoonlijke aandacht van de specialisten en andere medewerkers van het Havenziekenhuis erg waarderen.

Het aantal patienten dat voor de eerste keer een polikliniek van het Havenziekenhuis bezocht is in 2010 toegenomen met 2300 (+ 6,6 %) en er zijn 600 patienten meer opgenomen in het ziekenhuis (+ 5,8 %). Ook het aantal opnames van één dag nam, met een groei van 700 (+ 4,9 %) fors toe. De tevredenheid van de patienten over het Havenziekenhuis is in alle onderzoeken en ranglijsten onverminderd hoog en zelfs nog toegenomen in 2010 ten opzichte van voorgaande jaren. Patienten geven het Havenziekenhuis gemiddeld het rapportcijfer 8,3.

Nieuwe sfeervolle verpleegafdelingen Directeur Johan Dorresteijn is ook tevreden. `Deze cijfers tonen aan dat het thema van het Havenziekenhuis `zorg mét aandacht’ positief wordt herkend door de patienten. Ongetwijfeld hebben ook de mooie gerenoveerde verpleegafdelingen van ons ziekenhuis een belangrijke rol gespeeld in de groei van het aantal patienten en de hoge tevredenheid. We zijn er in geslaagd de warme sfeer van het ziekenhuis te behouden. In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe, goed gekwalificeerde medewerkers en medisch specialisten bijgekomen in het team van het Havenziekenhuis. Ook hebben wij in 2010 een nieuwe `vriendin’ gekregen, waar we erg blij mee zijn. Actrice en bekende Rotterdamse Loes Luca draagt het Havenziekenhuis een warm hart toe en is regelmatig gezellig aanwezig bij bijeenkomsten in ons ziekenhuis. Zo heeft ze pas nog oud-Rotterdamse liedjes gezongen voor onze patienten.’

Goede medische zorg, korte wachttijden en een `eigen’ dokter
Ineke Leenders is voorzitter van de Medische Staf en medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van de medische zorg in het Havenziekenhuis `Nadat we eerder in 2007 het officiele NIAZ-keurmerk ontvingen (Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg), zijn wij in 2010 opnieuw geslaagd voor het NIAZ-diploma. Daarmee wordt de continue kwaliteit van onze zorg opnieuw bevestigd. Wij hebben een prima relatie met huisartsen, verpleeghuisartsen en andere verwijzers. Ook daarin blijven wij investeren, zowel op medisch gebied als persoonlijk. Ik ben ook blij dat we er in geslaagd zijn de wachttijden van het Havenziekenhuis kort te houden, ondanks de groei van het aantal patienten. Zij kunnen snel terecht en worden zowel op de poli als op de verpleegafdeling primair behandeld door hun `eigen’ dokter’.’

Samenwerking Erasmus MC
Het Havenziekenhuis is sinds 2005 een zelfstandige dochteronderneming van het Erasmus MC. Er is een goede samenwerking met de diverse specialismen van het Erasmus MC. Het Havenziekenhuis heeft in 2010 de renovatie van haar verpleegafdelingen afgerond. Sinds 2010 profileert het Havenziekenhuis zich in de regio met het thema ‘zorg mét aandacht’ . Vriendin Loes Luca laat in een aantal ludieke spotjes op de website www.zorgmetaandacht.nl beeldend zien wat het ziekenhuis onder goede zorg mét aandacht verstaat. Leuk om naar te kijken!

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen