Dialoog rond Seksualiteit van ouderen

Op maandag 24 januari vindt om 20:00 uur een dialoog plaats rond Brein – Boek – Geest in Boekhandel Selexyz Dominicanen in het centrum van Maastricht. Uitgangspunt voor de avond is het boek ‘Seksualiteit van ouderen’ onder redactie van dr. Aagje Swinnen. De toegang is gratis.

Het boek ‘Seksualiteit van ouderen’ biedt een antwoord op de vraag welke gevolgen het lichamelijke verouderingsproces heeft op de seksuele behoeften en activiteiten van oudere mannen én vrouwen. Daarnaast brengt het de in onze maatschappij circulerende denkbeelden rond het seksuele gedrag van ouderen in kaart. Het schenkt aandacht aan de diversiteit van seksuele ervaringen en behoeften van de steeds groter wordende groep senioren en haalt voorbeelden aan uit de literatuur en kunst.

Negatieve benaderingen rond de seksualiteit van ouderen zijn alomtegenwoordig. Waar komt de idee vandaan dat lust en passie enkel aan de jeugd zijn besteed? Dr. Martin van Boxtel en de auteur dr. Aagje Swinnen gaan in gesprek met een aantal professionals in de psychologie en seksuologie en in dialoog met het publiek.
De gesprekken worden afgewisseld met muziek van cellist Paul Stavridis.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen