Eis: meer loon voor medewerkers UMC

Array

De vakbonden willen 2 procent salarisverhoging voor medewerkers in de UMC’s.
Dit staat in de Inzet voor de cao UMC 2011 van vakbond NU’91. De onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de Universitair Medische Centra startten vorige week op 12 januari.

Loonsverhoging en eindejaarsuitkering
Naast de loonsverhoging van 2 procent willen de werknemersorganisaties de eindejaarsuitkering met ingang van 2011 al in de maand november uitbetalen in plaats van in december. Ze vergelijken het met het vakantiegeld in mei dat ook ruim voor de vakantieperiode wordt betaald.

Persoonlijk budget
Ook willen de werknemers het persoonlijk budget (PB) verhogen naar 1,5 procent. Het PB is van de medewerker, maar om er aanspraak op te kunnen maken, moet hij eerst in overleg met zijn leidinggevende. ‘De de organisatie heeft namelijk belangen waarmee de medewerker rekening moet houden,’ aldus de bonden. Vorig jaar bleek dat nog lang niet iedereen wist hoe ze het PB konden besteden. Daarom lanceerde vakbond AbvakaboFNV de website www.persoonlijkbudgetumc.nl. De website geeft antwoord op vragen en er is een aanbod samengesteld van trainingen die bekostigd kunnen worden met het persoonlijk budget.

Op 27 januari is er een tweede onderhandelingsronde voor de UMC’s. De eerste onderhandelingen voor de cao Ziekenhuizen start op 2 maart.

Bron: NU’91/ Bijzijn/ Nursing

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen