NPCF neemt Zorgpadenboek in ontvangst op 28 januari

Array

Wat begon als een bedrijfseconomisch boek over zorgpaden met veel theorie en praktijk over zorgpaden in ziekenhuizen blijkt tot verwondering van haar redacteuren prachtig bruikbaar voor patienten. Door de stappen in een diagnostisch traject bij bijvoorbeeld pijn op de borst te beschrijven in heldere, professionele taal, biedt het Zorgpadenboek een goede reisgids aan patienten die onzeker zijn over hun diagnose. Hetzelfde geldt voor zorgpaden bij behandeling. Een beschrijving in hetzelfde boek van een zorgpad voor patienten met een COPD exacerbatie met beschrijving van de uit te voeren handeling per opnamedag, biedt deze patienten uitzicht op het herstelproces.

Omdat Het Zorgpadenboek uiteindelijk meer een patientenboek is geworden en niet alleen een bedrijfskundige verhandeling is gebleven, bieden de redacteuren het Zorgpadenboek aan aan een vertegenwoordiger van de Nederlandse Patienten- en Consument Federatie. De redacteuren zijn Nicolette Huiskes, medisch adviseur bij CZ verzekeringen en ondergetekende. De NPCF vertegenwoordiger is Marjolein de Boois.

De uitreiking vindt plaats op 28 januari, rond elf uur tijdens het jaarlijkse Zorgpadencongres. Op donderdag 20 januari zijn de boeken op het Julius Centrum gearriveerd. Journalisten van massamedia en vakpers en recensenten bied ik graag een exemplaar aan. Stuur dan een mail naar mijn secretaresse Annet Esser op [email protected] Wilt u naar het Zorgpadencongres? Surf naar www.unitzorginnovatie.nl klik door op ‘Aankomende congressen’ lees de uitvoerige brochure, meld u aan en doe nieuwe kennis(sen) op.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen