‘Week van de Slokdarmkanker van start’

Array

UMC Utrecht
Het UMC Utrecht start op 25 januari met een speciale polikliniek Voedingsproblemen voor patienten met slokdarmkanker. De opening vindt plaats in de week van de Slokdarmkanker, van 25 tot en met 28 januari 2011.

Nieuwe poli voor voedingsproblemen
Veel slokdarmkankerpatienten hebben problemen met eten. Sommigen zijn afhankelijk van kunstmatige voeding. In het UMC Utrecht is door de experts van de afdeling maag-,darm-, en leverziekten een uitgebreide ervaring opgebouwd met behandelingen die deze klachten kunnen verhelpen. Op de nieuwe poli kunnen patienten terecht voor advies van een team van zorgverleners van verschillende afdelingen. De poli opent op dinsdag 25 januari haar deuren.

Week van de slokdarmkanker
Van 25 tot en met 28 januari 2011 wordt voor het eerst de `Week van de slokdarmkanker’ georganiseerd. Dit gebeurt op initiatief van het UMC Utrecht in samenwerking met de patientenvereniging SPKS (Stichting voor patienten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal). In deze week komen verschillende vragen aan bod: hoe ontstaat slokdarmkanker? Hoe is het te behandelen? Krijg je van maagzuur slokdarmkanker? Hoe vind je na de behandeling de weg terug naar een ‘normaal’ leven? Het programma:

– dinsdag 25 januari: opening poli voedingsproblemen
– woensdag 26 januari: symposium voor patienten
– donderdag 27 januari: uitzending RTV Utrecht met professor Peter Siersema (U Gezond, 17.00 uur)

– vrijdag 28 januari: experts beantwoorden de hele dag vragen via de mail

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen