Ziekenhuis De Lichtenberg blijft nog de hele week gesloten

Array

Het Amersfoortse ziekenhuis de Lichtenberg, een locatie van het Meander Medisch Centrum, blijft nog de hele week dicht. Dat heeft het ziekenhuis maandag op zijn website laten weten. Het ziekenhuis sloot zijn deuren vanwege een storing in de stroomvoorziening na brand.

Het ziekenhuis moest het afgelopen weekeinde 138 patienten evacueren omdat de stroomvoorziening na een brand vrijdag onbetrouwbaar was geworden. De meeste van hen werden opgenomen in andere locaties van het Meander Medisch Centrum in Baarn en Amersfoort.

Gisteren meldde het ziekenhuis nog dat patienten waarschijnlijk gisteren of vandaag weer terug konden komen. Gisteravond maakte het ziekenhuis echter bekend dat het de hele week dicht blijft. Waarom het niet lukt de stroom te herstellen is onbekend.

Bij de brand in een van de transformatorhuisjes zaterdagmiddag trad kortsluiting op, waardoor twee technici lichtgewond raakten. Zij mochten na behandeling weer naar huis.
Bron: Bijzijn

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen