Trajectbegeleider Dementie in Duiven

Sinds kort is er in de gemeente Duiven een Trajectbegeleider Dementie actief. De trajectbegeleider begeleidt mensen met dementie en hun omgeving en is het vaste aanspreekpunt vanaf het moment van diagnose, maar zeker ook daarvoor. De trajectbegeleider kan al ingeschakeld worden vanaf de allereerste signalen van mogelijke dementie, en kan dan bijvoorbeeld ondersteuning bieden in de weg naar een diagnose.

De trajectbegeleider coördineert de zorg voor mensen met dementie en geeft steun aan hun omgeving de vorm van begeleiding en praktische informatie. Ook helpt zij bij vragen en kan zij adviseren en ondersteunen.

Daarnaast geeft de trajectbegeleider praktische informatie over verschillende vormen van dementie en het omgaan met de ziekte.

Het hebben van vergeetachtigheidklachten of het krijgen van een diagnose dementie is al zwaar genoeg, een vast aanspreekpunt is dan van groot belang.

De trajectbegeleider in uw regio is Eva van Stijn. Zij is te bereiken via telefoonnummer 06 – 105 99 197 begin_of_the_skype_highlighting 06 – 105 99 197 end_of_the_skype_highlighting, via de e-mail: evanstijn@alysis.nl.

Ook kunt elke dinsdag en vrijdag langskomen bij de balie WWZ van de gemeente Duiven, de trajectbegeleider is hier dan zelf aanwezig.