Open huis in teken van Wereldkankerdag

Open huis 5 februari in teken van Wereldkankerdag
Het Radboud Universitair Centrum voor Oncologie nodigt iedereen uit voor de Open Dag op zaterdag 5 februari, van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze dag komen bezoekers meer te weten over kanker en behandelmogelijkheden. De Open Dag wordt georganiseerd in het kader van Wereldkankerdag.

Het open huis staat in teken van `zelf ontdekken en samen strijden tegen kanker’. Bezoekers krijgen de kans om een uitgebreide kijk achter de schermen te nemen op bijzondere afdelingen en zelf in de schoenen van de medicus te stappen. Een team van deskundigen staat klaar om alle vragen te beantwoorden. Ook is er een loopbaanmarkt.

Ruim 150 artsen, verpleegkundigen, laboranten en andere zorgverleners staan op 5 februari klaar om bezoekers te laten ervaren welke weg patienten met kanker afleggen en hoe een behandeltraject eruit kan zien. Er is een zeer gevarieerd aanbod aan lezingen, workshops, rondleidingen, demonstraties, informatiestands en films. Ook patientenverenigingen zijn volop vertegenwoordigd.

Zelf echo’s maken en operaties oefenen
`Zelf ontdekken en samen strijden tegen kanker’ staat centraal tijdens deze bijzondere open dag. Bezoekers krijgen de kans om zelf op onderzoek uit te gaan. Zo is het mogelijk om eigen DNA te isoleren, een driedimensionaal model van het hoofd te laten maken, zelf een echografie te doen of operaties te `oefenen’. Ook kan men in de operatiekamer bekijken hoe robotchirurgie werkt en wordt gedemonstreerd hoe een lineaire versneller voor bestralingen werkt.

Verder ziet men hoe bloed in laboratoria wordt beoordeeld en bewerkt voor stamceltransplantaties en hoe pathologen weefsel onderzoeken op tumorafwijkingen. Speciaal voor kinderen is er de mogelijkheid om hun fantasie de vrije loop te laten met de Radboudfilmploeg van Kinder TV.

Loopbaanmarkt
Patientenzorg, onderzoek en onderwijs zijn de pijlers van het UMC St Radboud. Daarom mag op deze open dag een loopbaanmarkt niet ontbreken. Bezoekers kunnen zich hier orienteren op werken in de (oncologische) zorg. Het UMC St Radboud biedt een breed scala aan basis- en vervolgopleidingen, varierend van academisch tot hbo- en mbo-niveau. Vaak gecombineerd met werkend leren. Ook hebben we veel mogelijkheden voor co-schappen en stages.

Gratis parkeren tijdens open dag
Om te zorgen dat bezoekers niets missen, worden er programmaboekjes uitgedeeld bij de hoofdingang. Ook is er gratis parkeergelegenheid aan de René Descartesdreef, Philips van Leydenlaan, Kapittelweg en E. Noyonslaan.

Kijk meer voor informatie ook op www.umcn.nl/wereldkankerdag

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen