Nieuwe website voor FTO-voorbereidende huisartsen en apothekers: FTO.nu

Array

De makers van ArtsenApotheker.nl hebben een compleet nieuwe website voor voorbereiding van farmacotherapeutisch overleg (FTO) gelanceerd: www.FTO.nu.  FTO.nu is de one-stop-shop voor FTO-voorbereiders. Via één overzichtelijke website zijn FTO-materialen van meer dan 30 relevante online kwaliteitsbronnen toegankelijk voor huisartsen en apothekers.

Meer dan 30 kwaliteitsbronnen
FTO.nu selecteert en kwalificeert FTO-materialen uit meer dan 30 medische/farmaceutische kwaliteitsbronnen. Deze online documenten worden door een zeer gebruiksvriendelijke interface ontsloten zodat huisartsen en apothekers met enkele kliks toegang hebben tot de informatie die men zoekt.

Praktische tools en informatie
FTO.nu bevat uiteenlopende soorten FTO-materialen: van achtergrondinformatie, casuïstiek, richtlijnen, medicatieschema’s, flowcharts en literatuuroverzichten, tot bijwerkingen en voorschrijfcijfers. Daarnaast biedt FTO.nu eigen PowerPoint templates die een FTO-voorbereider helpen om snel een hoogwaardige FTO-presentatie samen te stellen.

Meer dan 25 FTO-onderwerpen
FTO.nu biedt op dit moment materiaal voor circa 25 onderwerpen. De lijst  van onderwerpen bevat veel voorkomende indicaties zoals diabetes mellitus, astma en allergische rhinitis, maar ook kleinere indicaties waar in de praktijk vaak vragen over zijn. Maandelijks zullen nieuwe onderwerpen door de redactie worden toegevoegd.

Kosteloos toegankelijk voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg
FTO.nu is kosteloos toegankelijk voor huisartsen en apothekers die ingeschreven staan in het BIG-register.  Om toegang te krijgen tot FTO.nu dienen zij zich eenmalig online te registreren als gebruiker.

Onafhankelijke redactie
FTO.nu staat onder redactie van Carrie Brodie-Meijer, al acht jaar de drijvende kracht achter ArtsenApotheker.nl. Carrie is geschoold als openbaar apotheker en basisarts en heeft meer dan 35 jaar praktijkervaring.  Carrie wordt ondersteund door een praktijkadviesraad bestaande uit openbaar apothekers en huisartsen

Carrie Brodie-Meijer over FTO.nu
“De gemiddelde voorbereidingstijd voor een FTO is twee dagen zo heeft onderzoek in de praktijk uitgewezen. Vaak moet deze voorbereiding worden ingepast in al het reguliere werk van een huisarts of apotheker en betekent dat dus werken in het weekend of de avonduren. Wij hebben gekeken waar tijd verloren gaat en zaken efficienter geregeld kunnen worden. Het blijkt dat een groot gedeelte van de tijd wordt opgeslokt door zoekwerk naar bronmateriaal bij diverse instanties. Veel tijd gaat zitten in het vinden van de juiste, actuele bronbestanden en de laatste inzichten en het verifieren van actualiteit. Dat proces hebben we sterk vereenvoudigd en versneld. Met een paar klikken heeft de FTO-voorbereider nu toegang tot een geactualiseerd overzicht van  bronmaterialen, geverifieerd en gecategoriseerd door een gekwalificeerde medische redactie.

Daarnaast blijkt er veel tijd te gaan zitten in het maken van de FTO-presentatie. Om dat proces efficienter te maken leveren wij de bouwstenen voor het maken van een PowerPoint-presentatie. Voor ieder FTO-onderwerp leveren we een PowerPoint template die volgens een uniforme structuur is opgebouwd. Deze templates bevatten slides over bijvoorbeeld  de ziektebeschrijving, risicofactoren, behandeling, medicatieoverzichten, werking van medicatie, doseringen, bijwerkingen en voorschrijfcijfers. Door te knippen en plakken in deze template en eigen informatie toe te voegen kunnen FTO-voorbereiders zeer snel een hoogwaardige FTO-presentatie samenstellen.

De ambitie van FTO.nu is om huisartsen en apothekers te helpen bij het snel en en efficient voorbereiden van hoogwaardige FTO-bijeenkomsten. ”

Meer informatie over FTO.nu kunt u vinden op de website: www.fto.nu

Recente artikelen