Human Touch

Array

Human Touch helpt mensen die zijn vastgelopen in hun prive of werksituatie.
De trainingen van Human Touch richten zich niet alleen op mensen met Burn-out verschijnselen. Ze zijn ook uitermate geschikt om medewerkers hun sterke en zwakke kanten te laten ontdekken, hen te helpen in het benutten van hun eigen creatieve kracht of het ontdekken en bereiken van hun eigen doelen. Of dit nu privé of zakelijke doelen zijn. Mensen functioneren nu eenmaal optimaal als er sprake is van geestelijk, lichamelijk en emotioneel evenwicht. Problemen op het werk of in de privésfeer kunnen er toe lijden dat het evenwicht van iemand makkelijk verstoord raakt. De persoonlijke effectiviteittrainingen of coachingstrajecten helpen de balans weer te herstellen.

Wat mensen geloven, individueel en collectief, is de belangrijkste factor die het uiteindelijke resultaat bepaalt van elke actie of onderneming.

Daarbij spelen onze gevoelens een beslissende rol. Vaak gebeurt dit onbewust. Soms bemerken we wel ons re-actieve gedrag, vooral als dat directe ongewenste gevolgen heeft: conflicten, vijandige gevoelens en kwalijke intriges. Goede resultaten in het werk zijn niet altijd een gevolg van onze intellectuele intelligentie of van onze juiste beslissingen. Ze worden ook bepaald door de intelligentie waarmee we met onze eigen gevoelens en die van anderen omgaan. We spreken dan over emotionele intelligentie. Onderzoek heeft duidelijk gemaakt, dat het succes van mensen slechts voor zo’n 20% bepaald wordt door hun intellectuele intelligentie, en voor 80% door hun emotionele intelligentie. Deze laatste is vooral verantwoordelijk voor de kwaliteit van de intermenselijke relaties, en daardoor medebepalend voor ons succes in privé- en werksituaties.

Emotionele intelligentie moeten we aanleren, liefst in onze jeugd, maar ook op latere leeftijd kunnen we ons daarin bewust trainen. Iemand die zijn emotionele kwaliteiten wil versterken, moet eerst een goed beeld van zichzelf en zijn situatie krijgen. Tijdens de trainingen van Human Touch leert de cursist zichzelf observeren en corrigeren. Daarna volgt het leren sturen van de eigen gevoelens, waardoor de cursist intelligent kan omgaan met gevoelens.

Alle trainingen van Human Touch zijn gericht op het bereiken van een gevoel van tevredenheid bij alle betrokkenen, zowel in de persoonlijke levenssfeer, als in de werksituatie. Als basis wordt gezien, dat alle relaties alleen goed functioneren als er sprake is van samenwerking: een constante circulerende stroom van geven en ontvangen.

Door alle betrokkenen (inclusief het management) op deze wijze te laten participeren in de totale werksituatie, verminderen weerstanden en ontstaat grotere instemming met de formele hierarchie. Daarbij worden alle medewerkers beschouwd als bron of reservoir. Hun (beperkende of ondersteunende) overtuigingen bepalen in hoge mate het resultaat en het succes van elke actie of onderneming.

Waar mensen van overtuigd zijn, dat maken ze ook mee. De overtuigingen van de medewerkers bepalen hun ervaringen, resultaten, contacten, relaties en werkprestaties. Persoonlijke overtuigingen zijn soms strijdig met door de organisatie gestelde doelen. Dit leidt tot een vorm van zelf-sabotering, die mislukking, ontevredenheid, zorgen, spanning, stress, uitputting, vermoeidheid en ziekte veroorzaakt.

Tijdens de trainingen van Human Touch worden deelnemers zich bewust van hun eigen creatieve kracht. De deelnemers stellen overtuigingen en doelstellingen in samenwerking op elkaar af. Zo worden de persoonlijke mogelijkheden versterkt. Dat maakt mogelijk dat mensen meer verantwoordelijkheden nemen en meer gemotiveerd raken om hun eigen activiteiten en die van de organisatie te verbeteren. Beter benutten van de mogelijkheden van alle deelnemers zal leiden tot betere prestaties van de totale organisatie.

Recente artikelen