Dokter op dinsdag: Huub Meijburg over dotteren

In de serie publiekslezingen Dokter op dinsdag’ geeft Huub Meijburg, cardioloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis een publiekslezing over de bijzondere mogelijkheden van de dottertechniek. U krijgt uitleg over wat dotteren precies inhoudt en antwoord op vragen als: ‘Is het nodig om iedere vernauwing te dotteren?’. Huub Meijburg zal ook vertellen over de ontwikkelingen in het verleden en toekomst op het gebied van dotteren. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis startte in 2008 met alleen geplande dotterbehandelingen en inmiddels kunnen patienten met een acuut hartinfarct 24 uur per dag gedotterd worden in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Tot dan toe moesten mensen uit de regio Noord-Oost-Brabant voor een geplande dotterbehandeling of met een hartinfarct naar Utrecht, Nieuwegein of Eindhoven worden vervoerd. De tijd die gewonnen wordt nu patienten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis gedotterd kunnen worden is van levensbelang. Hoe sneller er gedotterd wordt; hoe beter de uitkomst voor de patient is.

U krijgt uitleg
over wat dotteren precies inhoudt en antwoord op vragen als: ‘Is het nodig om iedere vernauwing te dotteren?’. De lezing is van 19.00 tot 20.00 uur op de locatie Groot Ziekengasthuis, Tolbrugstraat 11, ’s-Hertogenbosch. Het publiek wordt om 19.00 uur
bij het Meeting Point bij de receptie door de gespreksleider opgehaald. Huub Meijburg zal ook vertellen over de ontwikkelingen in het verleden en toekomst op het gebied van dotteren. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis startte in 2008 met alleen geplande dotterbehandelingen en inmiddels kunnen patiënten met een acuut hartinfarct 24 uur per dag gedotterd worden in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Tot dan toe moesten mensen uit de regio Noord-Oost-Brabant voor een geplande dotterbehandeling of met een hartinfarct naar Utrecht, Nieuwegein of Eindhoven worden vervoerd. De tijd die gewonnen wordt nu patiënten in het

Jeroen Bosch Ziekenhuis gedotterd kunnen worden is van levensbelang. Hoe sneller er gedotterd wordt; hoe beter de uitkomst voor de patiënt is. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis organiseert vrijwel iedere dinsdag een publiekslezing ‘Dokter op Dinsdag’, waarbij een arts of verpleegkundig specialist vertelt over de ontwikkelingen op zijn/haar vakgebied. De lezingen zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. Na de inleiding kan het publiek op informele wijze met elkaar en met de spreker napraten over het onderwerp. Er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Kijk voor een volledig overzicht van de geplande bijeenkomsten op:
www.jbz.nl/dokteropdinsdag

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen