5 aandoeningen Ziekenhuizen vervallen per direct voor gegevensaanlevering in 2011

Array

De stuurgroep heeft besloten om de volgende indicatorensets per direct te laten vervallen voor de huidige gegevensuitvraag:

1. Chronische Rhinosinusitis
2. Perioperatief voedingsbeleid
3. Pijn bij kanker
4. Acute urineweginfecties
5. Longontsteking

Dit betekent dat ziekenhuizen en ZBC’s voor deze aandoeningen dit jaar geen gegevens aanleveren bij Zichtbare Zorg. De invoermodules worden gesloten en helaas verdwijnen daarmee ook de reeds ingevulde gegevens.

Bij het opleveren van de indicatorensets voor de uitvraag in 2011 per september 2010, was nog niet bekend dat deze aandoeningen zouden vervallen. De concretisering van het meerjarenprogramma is recent afgerond. Met dit besluit hoopt de stuurgroep de registratielast voor de instellingen enigszins te beperken.

Bron: Zichtbare Zorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen