Amsterdamse gezinsmanagers bieden uitkomst

Array

De komst van een gezinsmanager in een gezin is meestal zeer ingrijpend. De gezinsmanager gaat dicht op de huid van een gezin zitten, hij of zij komt op een moment dat het gezin niet meer weet hoe de eigen problemen op te lossen en ontspoort of dreigt te ontsporen. Gezinnen waar bovendien eerdere hulpverlening stagneerde of faalde. Om te laten zien dat gezinsmanagers in Amsterdam uitstekend werk doen, publiceerde auteur Karin Schaafsma een indrukwekkend boekje met de titel “Dicht op de huid”. Het laat van zeer nabij zien hoe gezinsmanagers werken in en met multiprobleem gezinnen. Het boek bevat dubbelportretten van zes gezinnen en ‘hun’ gezinsmanagers.

Het boek is geschreven in opdracht van de Stadsregio Amsterdam met als doel een beeldend antwoord te geven op de vraag wat gezinnen aan de door de Stadsregio ontwikkelde aanpak multiprobleem gezinnen hebben en hoe ze die ervaren. Het boekje is gratis te downloaden van http://www.stadsregioamsterdam.nl/aspx/download.aspx?file=/contents/pages/122313/dichtopdehuid-boekje.pdf

Tot zover dit bericht. In de masterclass ‘Leiding geven aan professionals in en rondom de Centra voor Jeugd en Gezin’ komt de hulpverlening aan gezinnen met multiproblemen uitvoerig aan de orde. Deze Masterclass start op 22 maart, telt twaalf bijeenkomsten en duurt tot 4 juli. Elke bijeenkomst duurt van 15.00 tot 19.00 uur. Bent u ervaren professional of manager van een Centrum voor Jeugd en Gezin? Wilt u in korte tijd op de hoogte raken van alle ontwikkelingen rond CJG’s? Surf dan naar www.unitzorginnovatie.nl klik door naar ‘Masterclassen’, lees de prachtige, uitvoerige brochure en meld u aan.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen