Veel huisartsen hebben visie op eerstelijn: ontmoet elkaar op 28 maart

Array

Op 20 december (zie ook www.unitzorginnovatie.nl doorklikken op ‘Nieuwsbrieven’) stond op dee site een bericht met als kop: “Huisarts geeft leiding aan eerstelijn, ja maar” Ik stelde daarin dat er behoefte bestaat aan leidinggevende huisartsen bij stichtingen met gezondheidscentra, zorggroepen, huisartsenlaboratoria en huisartsenposten. Wat ik niet weet is, of deze grotere organisaties langetermijnvisies voorbereiden op de eerstelijn. Op dit bericht reageerden acht leidinggevende huisartsen, werkzaam bij de genoemde organisaties, uit acht verschillende regio’s en bezig met visie-ontwikkeling. Hulde voor deze inzet.

Ik nodig de reageerders apart uit voor een eenmalig gesprek op maandag 28 maart, 15.00 -17.00 uur op het UMC Utrecht. De bedoeling is dat zij met elkaar kunnen uitwisselen over vragen zoals: Welke zorgverleners reken je tot eerstelijn?  Welke onderwerpen behandel je in je visie? Hoe bereid je deze voor? Hoe ga je de visie uitwerken in concrete stappen? Betrek je de patientenorganisaties in je visie voorbereiding? Betreft je visie ook de gewenste financiele middelen en wijze van bekostiging? En tenslotte, wat zijn je standpunten over bijvoorbeeld wel of geen anderhalfde lijn? 

Wie leidinggevend huisarts is of directeur van een van de genoemde grote organisaties, is welkom op 28 maart. Ons zaaltje kan maximaal zestien personen huisvesten. Acht daarvan zijn beschikbaar voor wie al reageerde op het betreffende bericht.  Wie ook wil komen, stuurt een mail naar mijn secretaresse Annet Esser op [email protected].

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen