Zuid-Nederland spreekt op 17 maart over haar zorginnovaties

Array

Innovaties in de zorg verbeteren het leven van patienten en het werk van professionals. Met deze leuze organiseren de Stichting Robuust (de koepel van de ROS’sen in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg), de stichting Brainport Health Innovation en het Julius Centrum een congres op 17 maart in het Evoluon te Eindhoven. In negen workshops komen goede voorbeelden van innovaties uit de genoemde provincies aan de orde. Die hebben vooral betrekking op eigen regie voor patienten, preventie, e-health, de aanpak van kindermishandeling, de eerstelijn in kleine dorpskernen, taakherschikking in de eerstelijn en de aanpak van complexe problemen bij gezinnen.

VWS coördinator eerstelijn Drs. Elvira van Eijk en de Eindhovense zorgpaden- (Business Process Design) hoogleraar Arnout Brombacher open het congres met plenaire voordrachten over de huidige stand van het beleid en  de wetenschap. Tevens vindt voor de vierde maal de uitreiking plaats van de Brainport Health Innovation Award plaats. Tijdens de pauzes kunnen zorgvernieuwers elkaar ontmoeten in en rond posters, stands en een heuse supermarkt voor nanotechnologie. Werkt u in Zuid Nederland? Wilt u uw werk verbeteren? Surf dan naar www.unitzorginnovatie.nl klik door op ‘Aankomende congressen’, lees de uitvoerige brochure, meld u aan en raak in één dag op de hoogte van alle interessante zorginnovaties beneden de grote rivieren.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen