Hardheidsclausule hospices in 2008 voor huisvestingskosten en de coördinatiekosten van vrijwilligers juist toegepast,

Array

De door twee high-care-hospices aangevraagde instellingssubsidies voor het jaar 2008 ingevolge de Regeling palliatieve terminale zorg zijn afgewezen op grond van artikel 3 van de Regeling, aangezien de hospices beide deel uitmaken van of gelieerd zijn aan een organisatorisch verband met een toelating als bedoeld in de Wet toelating zorginstellingen. Door de hospices is gesteld dat de hardheidsclausule had moeten worden toegepast wat betreft de huisvestingskosten en de coördinatiekosten van vrijwilligers. De rechtbank heeft overwogen dat wat betreft de coördinatiekosten van vrijwilligers geen sprake is van een ongerechtvaardigd onderscheid. Ten aanzien van de huisvestingskosten heeft de rechtbank overwogen dat niet betwist is dat deze twee hospices door de invoering van de Regeling financieel aanzienlijk slechter af zijn dan hospices die als onderaannemers functioneren en die wel een subsidie voor huisvestingskosten op basis van de Regeling ontvangen. Verweerder heeft onvoldoende gemotiveerd waarom er geen aanleiding is om de onderhavige gevallen de hardheidsclausule toe te passen.

LJN: BP3463, Rechtbank Alkmaar , 09/1174 en 09/1175 BESLU    Print uitspraak

Datum uitspraak:    13-01-2011
Datum publicatie:    07-02-2011
Rechtsgebied:    Bestuursrecht overig
Soort procedure:    Eerste aanleg – meervoudig

Bron: Rechtspraak

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen