BD introduceert ’s werelds kleinste pennaald

Array

BD (Becton, Dickinson & Company), een internationaal toonaangevend bedrijf voor medische technologie, introduceerde recent de BD Micro-Fine™ 4 mm x 32 G : ’s werelds kleinste pennaald. Het is aangetoond dat de BD Micro-Fine™ 4mm pennaald even efficient is als langere naalden voor patienten van alle lichaamstypes en minder pijnlijk om mee te injecteren. In Nederland houden ca. 229.500 mensen hun diabetes met insuline-injecties onder controle.

‘In Nederland wordt insuline veelal met behulp van korte naalden toegediend’, aldus Els Van Herewegen, Country Business Leader, BD Medical – Diabetes Care, Benelux. ‘BD introduceert nu de kortste pennaald ter wereld en biedt patienten daarmee een ruimere keuze in het aanbod van korte naalden. De BD Micro-Fineâ„¢ 4 mm pennaald is geschikt voor gebruik met alle pensystemen voor de behandeling van diabetes en is verkrijgbaar bij alle apotheken en leveranciers van diabeteshulpmiddelen. BD streeft ernaar gemoedsrust te bieden aan zowel patienten als zorgverleners.’

Studies wijzen uit dat wel één vijfde tot één derde van de mensen met diabetes, er erg tegenop ziet, of zelfs niet bereid is om zichzelf insuline-injecties toe te dienen, onder andere door angst voor naalden. Patienten die last ondervinden van injectiegerelateerde pijn of angst, slaan vaker insuline-injecties over. De korte lengte (4 mm) en dunne Gauge ( 32 G) van de BD Micro-Fine™ pennaald kan de bereidheid tot toedienen van insuline door diabetespatienten verbeteren, en betere resultaten opleveren door het comfort en gebruiksgemak.

Klinische tests hebben aangetoond dat insuline-injecties met de BD Micro-Fineâ„¢ 4mm pennaald de glykemie net zo goed onder controle houden als injecties met langere insuline-pennaalden. De insulinedosis wordt effectief ingebracht in subcutaan weefsel (de vetlaag onder de huid), de aanbevolen locatie voor insuline-injecties, en het risico op injectie in het spierweefsel (intramusculaire injectie) wordt beperkt. Intramusculaire injectie kan de absorptie versnellen en het risico op hypoglykemie (abnormaal lage bloedsuiker) verhogen. Bij subcutane injectie wordt de insuline met de juiste snelheid geabsorbeerd, hetgeen resulteert in betere glykemiecontrole.

Bron: BD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen